Un hard-disk portabil pentru siguranta datelor tale

Hard-disk-urile portabile nu mai reprezinta accesorii destinate exclusiv asa-zisilor "geeks" care isi poarta dupa ei toata colectia de filme, desene animate sau fotografii.

Hard-disk-urile portabile nu mai reprezinta accesorii destinate exclusiv asa-zisilor "geeks" care isi poarta dupa ei toata colectia de filme, desene animate sau fotografii. Acum, sa ai un hard portabil este un lucru obisnuit, daca tinem cont si de faptul ca hard-urile computerelor nu cresc in ritmul in care noi salvam sau producem date.

Pozele din concediu pot sa incapa pe un stick de 8 sau chiar 16 GB, dar pozele SI filmele din concediu deja ocupa mai mult spatiu pe hard-disk. Si daca obisnuiesti sa pleci in concediu de mai multe ori pe an ori sa faci poze si in restul anului, probabil ca ai vazut cel putin o data anuntul acela suparator prin care erai informata ca "you are running out of space on drive...".

Adica ai reusit sa umpli hardul.

Ce e de facut? In cazul unui desktop, poti sa mai cumperi un hard-disk intern si ai rezolvat problema (pana cand il vei umple si pe acesta, se-ntelege), dar daca lucrezi pe laptop / notebook / netbook pe care nu iti permiti sa il schimbi cu unul nou, cu un hard mai mare, singura solutie este achizitionarea unui hard-disk portabil. Un HDD extern marca Western Digital de 1 TB (asta inseamna 1.024 GB) costa 400 de lei pe emag.ro. In schimb, daca esti dispusa sa platesti ceva mai mult pentru un mediu de stocare a datelor, Aegis Padlock este pentru tine.

Aegis Padlock este un hard-disk extern special, pentru ca accesul la datele stocate pe el se poate face numai dupa ce introduci un cod PIN.
Pentru asta, Aegis Padlock are incorporata o tastatura numerica, ceea ce il face sa arate ca un calculator fara ecran sau ca o telecomanda cu prea putine butoane.

Hard-disk-urile Aegis Padlock se conecteaza la computer printr-un cablu USB, sunt compatibile cu orice sistem de operare si permit stocarea a maximum 10 coduri de identificare. Cel mai ieftin este hard-ul de 250 GB, care costa 99 de dolari, iar cel cu capacitatea cea mai mare de stocare, adica 500 GB, costa 159 de dolari. Deocamdata, aceste HDD-uri sunt disponibile doar in SUA si Canada.

www.apricorn.com

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod