Programe de vizualizare

La colectia ta de fisiere multimedia se adauga cu siguranta o multimede fotografii. Fie ca este vorba de imagini destinate desktopului saude fotografiile tale de vacanta facute pe noul tau aparat foto digital,ai cu siguranta nevoie de un program care sa te ajute sa le vezi, faraa te complica inutil cu Adobe Photoshop sau Corel PhotoPaint. Iata 5dintre cele mai bune programe care te ajuta sa faci acest lucru.

1. ACDSee

Acest program iti ofera o interfata intuitiva profesionala, si itipermite sa obtii, sa organizezi, sa vizualizezi, sa prelucrezi si satiparesti fotografiile tale repede si eficient.
Programul permite deschiderea a peste 50 tipuri de fisiere imagine. Vinecu foarte multe unelte pentru vizualizarea fisierelor multimedia, inclusivpreview, zoom si panoramare, slideshow si previzualizare pentru fisierevideo si MPEG. In plus, poate reda clipurile audio incluse in fisiereleimagine.

ACDSee permite navigarea rapida printre fisiere prin vizalizarea rapidade thumbnail-uri.
Dimensiunea acestora poate fi modificata pentru a adaptaprogramul la diverse rezolutii si monitoare. Imaginile pot fi vizualizatein trei moduri: lista, icon-uri si lista cu detalii iar toate modurileinclud o fereastra de preview. Poate, de asemenea, face preview si infisiere compresate de tip ZIP si LZH la fel ca in directoarele obisnuite,precum si convertire in diverse formate pentru fisiere multiple.
Acest program este Shareware si ofera o perioada de incercare gratuitade 30 zile, dupa care trebuie cumparat, versiunea intreaga costand 49.95US $.

2. Irfan View

IrfanView este un program freeware (pentru utilizare necomerciala)foarte rapid, pentru windows. Acesta suporta majoritatea formatelor,inclusiv JPEG, GIF, BMP, PCX, PNG, DIB, RLE, TIFF, TGA, RAS/SUN, ICO,AVI, WAV, MID, RMI, WMF, EMF, PBM, PGM, PPM, IFF/LBM si Photo-CD.

Include facilitati pentru preview, previzulaizarea unui director sislide show, GIF-uri animate, fisiere cu icon-uri multiple, fisiereTIFF multi-pagina, thumbnail-uri, preview, drag & drop.
Poate printafotografiile, poate scana fotografii prin inerfata TWAIN, poate faceconversie de fisiere multiple, poate schimba adancimea de culoare afotografiilor, poate adauga efecte (Blur, Sharpen etc) si multe altele.

3. PicViewer

PicViewer este un vizualizator de imagini care suporta majoritateaformatelor comune grafice: BMP, ICO, CUR, ANI, WMF, EMF, GIF, JPEG, PNG,PCX, TIFF, PSD, FlashPix(FPX), PCD, icon-uri din fisiere EXE, DLL, ICL.

Se poate lauda cu o interfata curata si usor de utilizat, un modthumbnail, printare cu preview, slide show, suporta GIF-uri animate,fisiere ANI si imagini TIFF multipagina, bookmark-uri, manipulare defisiere, convertor de formate grafice, mod fulscreen, filtre graficesi lucrul cu wallpaper-uri. Pot fi adaugate module plug-in pentruvizualizarea de pagini HTMP, si redarea de fisiere MP3, WAV, MIDI, MPEG,AVI.
Programul este shareware.

4. SuperJPG

SuperJPG este un utilitar pentru browsing-ul, vizualizarea sisortarea fisierelor imagine.
Poate incarca rapid thumbnail-uri, sortafisierele prin drag-and-drop si are o multitudine de controale pentruredimensionarea si pozitionarea automata a imaginilor.
Caching-ul de thumbnail permite incarcarea de thumbnail-uri dindirectoarele vizitate anterior cu o viteza foarte mare. Are incluseposibilitati de slide-show precum si multe alte functii pentru a usuramunca utilizatorului. Suporta imagini JPG, GIF, TIF, BMP, PNG.

Se pot utiliza doua moduri de vizualizare pe tot ecranul iar imaginilepot fi redimensionate. Se poate face zoom pe imagini, precum sipanoramare. Ultima versiune are un generator de colaje, permite printareade fisiere multiple, trimiterea de imagini pe e-mail, rotirea imaginilorfara pierderea calitatii si multe alte functii.
Poate fi descarcata de pe Internet o versiune shareware de 30zile. Versiunea oficiala poate fi cumparata cu 23.95$.

5. Image-ma-jig

Image-ma-jig permite manipularea si organizarea rapida a tuturor tipurilorde fisiere imagine.
Imaginile pot fi procesate prin operatiuni succesivesau batch iar galeriile pot fi exportate ca HTML or XML, pot fi createcataloage de thumbnail-uri, achizitiona imagini de la scaner si camereledigitale si poate face chiar screen-shoturi.

Programul permite de asemenea printarea imaginilor cu dimensiunivariabile si layouturi diferite, crearea de slide show-uri, creareade screen savere si manipularea wallpaper de pe desktop. Iar pentruprocesarea individuala si pentru cea batch imaginile pot fi redenumite,redimensionate, rotite, taiatea, se pot aplica mai bine de 20 de filtrediferite, se pot manipula culorile, reduce efectul "ochi rosii", se potface suprapuneri, suprapune text, se pot converti diverse formate (BMP,JPG, PCX, PNG, TGA, TIF), pot fi mutate, copiate si sterse.
Poate fi downloadata o versiune shareware de 30 de zile. Versiuneacompleta poate fi cumparata contra unei sume de 24.95$.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod