Palm Pre a fost lansat in SUA

Despre telefonul Palm Pre s-a scris foarte mult pe Internet, inca de acum cateva luni. Zilele trecute, smartphone-ul a fost pus in vanzare in America, iar "rivalul" iPhone-ului de la Apple s-a vandut ca painea calda.
Despre telefonul Palm Pre s-a scris foarte mult pe Internet, inca de acum cateva luni. Zilele trecute, smartphone-ul a fost pus in vanzare in America, iar "rivalul" iPhone-ului de la Apple s-a vandut ca painea calda. Pentru a intra in posesia unui Palm Pre, americanii au asteptat la cozi imense in fata magazinelor Sprint. In SUA, un telefon Palm Pre costa 200 de dolari cu abonament Sprint pentru doi ani si 550 de dolari fara abonament.

La fel ca iPhone, Pre are ecran tactil, plus o tastatura glisanta QWERTY si sistemul de operare webOS. Asa cum ii sta bine unui smartphone, Pre este asistentul perfect.
Producatorul il lauda ca fiind "un telefon atat de sincronizat cu programul tau, incat ai senzatia ca gandeste inaintea ta".

Folosind functia Palm Synergy, Pre integreaza calendarele din Outlook, din contul tau Google si Facebook, astfel incat sa stii tot timpul ce ai de facut, sa nu mai ratezi nici o intalnire, fie ca este vorba de o intalnire de afaceri sau una personala. De asemenea, Pre reuneste listele tale de contacte. Se poate spune, astfel, ca Pre te ajuta sa amesteci afacerile cu placerea, dar asta in beneficiul tau.

Notificarile intuitive sunt un alt lucru cu care se lauda Palm Pre.
SMS-urile, intalnirile sau alarmele apar in partea de jos a ecranului, fara a face prea multa "galagie" si a-ti intrerupe sirul gandurilor.

Functia de cautare universala permite gasirea informatiilor atat in memoria telefonului, cat si pe Google, Google Maps, Wikipedia sau Twitter. Browserul rapid te va ajuta sa gasesti orice informatie ai cauta.

Cu Palm Pre poti vizualiza fotografiile facute cu camera foto de 3 Megapixeli, cu blitz, poti urmari filme si asculta muzica. Daca te ratacesti, GPS-ul incorporat s-ar putea sa-ti fie de mare ajutor, iar navigarea pe Internet se face la viteza 3G.

Bineinteles ca Pre se poate conecta prin WiFi la orice hotspot intalnit in cale.
Mesageria combinata este datorata tot functie Palm Synergy si face posibila gruparea conversatiilor cu aceeasi persoana, astfel incat mesajele instant, e-mailurile sau SMS-urile sa poata fi vizualizate la un loc.


Ecranul tactil HVGA are diametrul de 3,1 inch (7,87 centimetri) si o rezolutie de 320x480 pixeli. Dimensiunile telefonului sunt de 100,5 x 59,5 x 16,9 milimetri, iar greutatea de 133 de grame. Ce-i lipseste acestui telefon este slotul pentru un card de memorie, ceea ce inseamna ca utilizatorul trebuie sa se multumeasca cu memoria interna a telefonului, de doar 8 GB.


Palm Pre dispune de conectivitate microUSB si Bluetooth.
Formatele audio suportate sunt MP3, AAC, AAC+, AMR, QCELP, WAV, formatele video: MPEG-4, H.263, H.264, iar imaginile pe care le puteti vizualiza cu Palm Pre trebuie sa aiba extensia GIF, JPEG, PNG sau BMP.


Telefonul va fi disponibil in Europa in lunile urmatoare.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod