MacBook Air, cel mai subtire notebook de la Apple

Lansat marti, 15 ianuarie, in cadrul expozitiei anuale MacWorld, MacBook Air este cel mai subtire notebook creat de Apple. Dar acesta nu este singurul sau avantaj. Cu o greutate de numai 1,36 kg...
Lansat marti, 15 ianuarie, in cadrul expozitiei anuale MacWorld, MacBook Air este cel mai subtire notebook creat de Apple. Dar acesta nu este singurul sau avantaj. Cu o greutate de numai 1,36 kg si un ecran de 13,3 inch (adica 33,78 centimetri), MacBook Air pare alegerea perfecta pentru persoanele care calatoresc mult si au nevoie de un notebook pentru functiile de baza. Spun asta pentru ca MacBook Air este cel mai subtire si usor notebook de la Apple, dar intr-o carcasa atat de subtire nu puteau intra toate "dotarile" unui laptop obisnuit.

Cel mai nou notebook de la Apple nu are o unitate optica - adica fie iti iei gandul de la DVD-uri, fie investesti 99 de dolari intr-un DVD writer extern numit SuperDrive, care se conecteaza prin USB.


Si, daca tot am ajuns la USB, mai trebuie sa stii ca MacBook Air are un singur astfel de port. E adevarat, exista hub-uri USB care iti pot rezolva aceasta problema si care costa extrem de putin, insa un notebook foarte subtire, de care stau deja "agatate" o unitate optica si un hub USB, isi cam pierde din farmec.

Printre caracteristicile notebook-ului MacBook Air se numara trackpad-ul, care functioneaza cu tehnologia "multi-touch" - ceea ce inseamna ca poti mari sau micsora ferestrele de pe ecran, le poti muta sau roti, iar functia zoom este si ea disponibila doar prin atingerea trackpad-ului.


Notebook-ul are doua variante de procesor: Intel Core 2 Duo de 1,6 sau 1.8GHz, un hard-disk de 80 de GB, 2 GB RAM, o camera iSight integrata, pentru videochat, si, nu in ultimul rand, display-ul format din LED-uri, care consuma mai putina energie.

Bateria este si ea subtire, dar Apple promite o autonomie de cinci ore, in conditiile navigarii pe Internet cu ajutorul placii wireless integrate.

In Romania, MacBook air va putea fi cumparat incepand cu jumatatea lunii februarie, dupa cum a anuntat firma care importa produsele Apple in tara noastra, iar pretul unui astfel de notebook-bijuterie incepe de la 1.700 de dolari, in SUA.

MacBook Air ramane o optiune demna de luat in seama, in special de catre fanii Apple, lipsa unor dotari find compensata din plin de designul inovator si de ultramobilitatea oferita.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod