Domeniile .tel - carti de vizita virtuale

Incepand cu data de 24 martie 2009, domeniile .tel pot fi inregistrate si in Romania, prin registrarul Globe Hosting, aceasta fiind singura companie acreditata oficial in Romania pentru inregistrarea domeniilor .tel, informeaza blogul CERF.
Incepand cu data de 24 martie 2009, domeniile .tel pot fi inregistrate si in Romania, prin registrarul Globe Hosting, aceasta fiind singura companie acreditata oficial in Romania pentru inregistrarea domeniilor .tel, informeaza blogul CERF.

Ce este .tel?


.tel este un "top-level domain", la fel ca si .ro, .com, .org etc. Diferenta dintre un domeniu obisnuit si un .tel consta in faptul ca toate domeniile .tel functioneaza ca niste carti de vizita virtuale.

De ce as detine un domeniu .tel?


Orice persoana fizica sau companie care isi doreste o prezenta simpla pe Internet, fara sa se loveasca de inerentele probleme legate de hosting sau webdesign, poate cumpara acest domeniu si, in cateva minute, sa-si configureze propria carte virtuala de vizita.

Cartile de vizita clasice sunt in primul rand neecologice, pentru ca sunt tiparite pe hartie.
La 100 de noi cunostinte intr-un an, trebuie sa "consumi" 100 de carti de vizita, iar sansele sunt ca acestea sa ajunga intr-un sertar de birou, in buzunarul unei haine ori printre alte sute de carti de vizita pe care nimeni nu le va folosi vreodata.

Cu un domeniu .tel, cartea ta de vizita este intotdeauna online, iar prietenii sau noile cunostinte pot afla oricand pe unde "activezi" sau care iti este noul numar de telefon. Pe cartea de vizita virtuala iti poti trece numerele de telefon, adresa sau adresele de e-mail, adresa postala, id-urile de Yahoo Messenger, Skype etc, link-uri catre site-urile de socializare pe care ai conturi - de exemplu MySpace, FaceBook sau LikedIn, precum si informatii despre tine pe care vrei sa le impartasesti cu altii.

Cat costa si de unde il cumpar?


Un domeniu .tel costa 9,9 euro pe an. Asta e tot ce trebuie sa platesti, pentru ca domeniile .tel nu necesita hosting (gazduire).
Dupa ce ti-ai cumparat domeniul ales (poti verifica aici daca domeniul .tel pe care ti-l doresti este liber: http://www.edomenii.ro/domeniu.TEL.html), nu mai trebuie decat sa completezi datele pe care vrei sa le arati si altora si gata, ai propria carte de vizita virtuala!

Un domeniu .tel permite introducerea unor cuvinte cheie, importante pentru motoarele de cautare, dar si pentru persoanele care te cauta online. Pentru companii, existenta unei pagini .tel nu elimina neaparat necesitatea existentei unei pagini web de companie, ci o completeaza eficient.
Ca si in cazul celorlalte domenii, domeniile .tel se vand dupa principiul "primul sosit, primul servit", asa ca daca vrei sa gasesti disponibil domeniul cu numele tau, trebuie sa te grabesti.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod