Conceptul Sony Rolltop

La inceputul lunii octombrie, Orkin Design a prezentat, in cadrul expozitiei CEATEC 2009, din Japonia, un concept de laptop care nu seamana cu nimic din ce am vazut pana acum.
La inceputul lunii octombrie, Orkin Design a prezentat, in cadrul expozitiei CEATEC 2009, din Japonia, un concept de laptop care nu seamana cu nimic din ce am vazut pana acum. Laptopul Rolltop este creat din mai multe ecrane flexibile si tactile (touchscreen) OLED. Conceptul dezvoltat de Orkin Design si construit de Sony poate fi rulat precum un ziar - sau o rogojina ori o saltea de plaja, ca sa facem o comparatie mai plastica. Diagonala display-ului pe care sunt afisate   informatiile redate de laptop este de 13 inch, dar poate fi marit pana la 17 inch, in cazul in care ecranul este folosit in intregime, fara tastatura, pentru a vizualiza imagini sau pentru a urmari un film, de exemplu.
De asemenea, ecranul de 17 inch poate folosi drept tableta grafica.

Atunci cand este inchis, Rolltop are forma cilindrica si ocupa foarte putin spatiu, iar cureaua cu care este prins il face foarte usor de purtat pe umar, de exemplu. Laptopul se desface la fel ca o saltea din izopren, ecranul OLED flexibil putand fi folosit in intregime sau ca ecran + tastatura, iar din "cotor" iese stecarul, cureaua transformandu-se in cablu de alimentare. Absolut toate elementele inteligent incorporate in micul Rolltop au si alte functii.
Odata desfacut laptopul, "cotorul" devine un suport pentru boxa, webcam si doua porturi USB, asta dupa ce din el au iesit stecarul, cablul de alimentare si o mufa prin care ecranul este conectat la "unitate".

Intrucat Sony a construit deja acest laptop, pentru a-l prezenta in cadrul CEATEC, ne putem astepta ca in viitorul apropiat, Sony Rolltop sa devina realitate pentru tot mai multi dintre noi.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod