"Biserica lui Google"

In ultimul deceniu, motorul de cautare Google s-a bucurat de un succes ametitor, astfel incat ceea ce a pornit ca un motor de cautare s-a transformat intr-un colos al web-ului. In limba...
In ultimul deceniu, motorul de cautare Google s-a bucurat de un succes ametitor, astfel incat ceea ce a pornit ca un motor de cautare s-a transformat intr-un colos al web-ului. In limba engleza, "to google" este verb, sinonim cu a cauta ceva pe Internet. Era, deci, de asteptat ca fanii acestui motor de cautare sa isi arate dragostea intr-un mod neobisnuit: transformand Google intr-o religie.

Site-ul TheChurchOfGoogle.org ("Biserica Google" sau "Biserica lui Google") a fost creat de oameni care cred ca Google se apropie cel mai mult de ceea ce omenirea considera o zeitate.
Acesti oameni cred ca Google este mai indreptatit sa fie considerat un zeu decat oricine altcineva. Zeitatile supranaturale sunt respinse de catre membrii "Bisericii lui Google", motivul fiind acela ca existenta lor nu poate fi dovedita stiintific.

Membrii "Bisericii Google" au gasit chiar si motive pentru care Google este o zeitate, noua la numar:


1. In primul rand, motorul de cautare Google este o entitate omniscienta (atotstiutoare), lucru care poate fi probat stiintific. Motorul de cautare indexeaza aproape 10 miliarde de pagini de pe Internet, adica mai mult decat oricare alt motor de cautare.
Google face mai mult decat sa indexeze toate aceste pagini care contin informatii, ci le sorteaza in functie de importanta acestora, fiecare pagina avand un "rang" notat de la 0 la 10 (PageRank).

2. Google este omniprezent, adica prezent si activ pretutindeni. Exceptand tarile in care, pentru perioade de lungi mai scurte sau mai lungi, Google a fost sau este interzis, accesul la acest motor de cautare se poate face din orice loc de pe pamant.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod