Verdictul legiștilor, după decesul Lisei Marie Presley: A suferit complicații în urma unei operații de slăbit

Lisa Marie Presley a avut „complicații pe termen lung” de la chirurgia bariatrică și a avut febră luni de zile, au stabilit medicii legiști, în urma decesului acesteia, survenit în luna ianuarie.
Potrivit raportului medicului legist, Lisa Marie Presley se confrunta cu o serie de probleme de sănătate înainte de moartea ei subită, în ianuarie.

 
 
Lisa Marie Presley, deces în urma complicațiilor de după operația de slăbit

 

Un raport elaborat în urma autopsiei, finalizat recent, oferă o perspectivă asupra circumstanțelor din jurul morții cântăreței și compozitoare Lisa Marie Presley, în vârstă de 54 de ani, potrivit People. Decesul acesteia ar fi survenit în urma unor complicații apărute după operația de slăbit (chirurgia bariatrică).

 
 
Aderențele i-au obstrucționat intestinul subțire

 

Raportul legiștilor precizează că decesul Lisei Marie Presley, în ianuarie, a fost cauzat de „sechele ale unei obstrucții a intestinului subțire”, care s-au dezvoltat după ce a suferit o intervenție chirurgicală bariatrică, în urmă cu câțiva ani. După cum se menționează în raport, obstrucția a fost sub formă de intestin subțire sugrumat, ca urmare a aderențelor care s-au dezvoltat după operația ei de slăbit.
„Aceasta este o complicație cunoscută pe termen lung a acestui tip de intervenție chirurgicală”, notează medicul legist adjunct dr. Juan Carrillo.
 

 
În ziua decesului se plângea de dureri abdominale

 

Potrivit raportului, cântăreața Lisa Marie Presley, singurul copil al celui care a fost Regele rock and roll-ului, Elvis Presley, a fost găsită inconștientă, la domiciliul ei din Calabasas, de  către fostul ei soț, Danny Keough, și a murit câteva ore mai târziu, după ce a fost internată în spital, pe 12 ianuarie, la vârsta de 54 de ani.
 
Lisa Marie Presley se simțea rău și se plângea de dureri abdominale în acea dimineață.
Fostul ei soț și-a luat copiii la școală, în acea dimineață, iar când s-a întors, a găsit-o pe Lisa Marie inconștientă, în stop cardiac, precizează raportul legiștilor.


Raportul mai dezvăluie că, în timp ce se afla în camera de urgență, ritmul cardiac al Lisei Marie a luat-o razna și i-a fost implantat un stimulator cardiac temporar. Ulterior, ea a fost internată la Terapie Intensivă, dar s-a constatat că suferise, deja, o leziune cerebrală severă, iar starea ei s-a înrăutățit și a intrat in stop cardiac, fiind declarată moartă după 20 de minute de încercări de resuscitare.
 


Ce boli o măcinau pe Lisa Marie



Dr. Carrillo a precizat în raport că Lisa Marie Presley avea o operație bariatică de câțiva ani de zile. El a mai menționat că ea „nu a solicitat asistență medicală”, în ciuda „durerilor abdominale din ultimele luni”, înainte de a intra în spital. Lisa Marie Presley a avut, de asemenea, acidoză metabolică severă, o acumulare de acid în organism din cauza unei boli sau a insuficienței renale.
 
Lisa Marie, care a avut un istoric de probleme cu concentrația zahărului din sânge și tensiunea arterială, împreună cu depresie, anxietate și antecedente de accident vascular cerebral, s-a plâns și că a simțit febră, greață și vărsături, timp de luni de zile înainte de moartea ei.
 


Ce a evidențiat analiza toxicologică

 

Rezultatele analizei toxicologice au arătat că nivelurile de oxicodonă au rămas ridicate în sângele Lisei Marie Presley, la momentul morții.
Cu câteva luni înainte, ea a avut o altă operație estetică și i s-au prescris medicamente pentru durere. Ulterior, ea a dezvoltat o infecție și a fost internată la Spitalul Los Angeles Robles, se mai arată în raport.
Metabolitul de quetiapină, un antidepresiv împreună cu norbuprenorfina și buprenorfina, care tratează dependența de opioide, a fost, de asemenea, prezent în organismul ei, dar nu a contribuit la deces, a concluzionat medicul legist.
„Decedatul a avut o istorie de supramedicamente; se știa că a uitat că și-a luat medicamentele și le lua din nou”, se arată în raport. „A avut antecedente de abuz de alcool și consum de droguri ilicite, în trecut. Se pare că renunțase la ambele din 2015. Fuma aproximativ un pachet de țigări pe zi”, mai spun legiștii.
 


Cu câteva zile înainte de a muri, a participat la Globurile de Aur

 

Cu doar câteva zile înainte de moartea ei șocantă, Lisa Marie Presley a participat la festivitatea decernării Globurilor de Aur, alături de mama ei, Priscilla.
„Cu inima grea trebuie să împărtășesc vestea devastatoare că frumoasa mea fiică Lisa Marie ne-a părăsit. Ea a fost cea mai pasională, puternică și iubitoare femeie pe care am cunoscut-o vreodată.
Cerem intimitate în timp ce încercăm să facem față acestei pierderi profunde. Vă mulțumim pentru dragoste și rugăciuni.”, a spus Priscilla, la momentul decesului fiicei sale, potrivit People.
 

 
Fiica lui Elsiv Presley i-a călcat pe urme
 

 
Născută în 1968, Lisa Marie Presley a călcat pe urmele tatălui ei, ca muzician, și a lansat trei albume de-a lungul carierei sale: To Whom It May Concern din 2003, care a devenit certificat de aur pentru peste 500.000 de unități vândute în Statele Unite. , precum și So What din 2005 și Storm & Grace din 2012.
În calitate de filantrop, Lisa Marie Presley – care a fost căsătorită de patru ori – a supravegheat Elvis Presley Charitable Foundation, care ajută familiile fără adăpost și oferă locuințe fără chirie și îngrijire pentru copii. Ea a lucrat, de asemenea, cu Angel Network, a lui Oprah Winfrey, pentru a oferi ajutor celor afectați de uraganul Katrina și cu Fabrica de Vise, ce sprijină copiii cu boli sau dizabilități care pun viața în pericol.
 

 
Lisa Marie, înmormântată alături de fiul ei 

 

Lunile care au urmat morții Lisei Marie au fost pline de tensiune în familia ei, deoarece Priscilla a încercat să controleze averea regretatei vedete - despre care prietenii spun că o dorea în mâinile fiicei Riley Keough.
S-a ajuns la o înțelegere în iunie, Riley devenind singurul administrator al proprietății Lisei Marie, iar actrița plătind Priscillei un milion de dolari, precum și 400.000 de dolari în taxe legale pentru a soluționa procesul de trust de familie.
Lisa Marie Presley a fost înmormântată alături de fiul ei Benjamin Keough, care s-a sinucis în 2020.
 
Sursa foto: Hepta 
14 Iulie 2023
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod