Un clip emoţionant: Fiul cântă în maşină cu tatăl lui, bolnav de Alzheimer

de Daniel Dumitrescu, 29 August 2016
video

Un bărbat s-a filmat în timp ce cântă în duet cu tatăl lui, bolnav de Alzheimer, ajutându-l să-şi recapete memoria şi să se simtă mai bine.

Medicina nu a descoperit încă un tratament care să vindece maladia Alzheimer, dar un bărbat a găsit un leac care să-i aline chinul tatălui său.

Ted McDermott, un englez în vârstă de 80 de ani, suferă de mai mult timp de demenţă senilă. Dar în loc să-l interneze într-un azil şi să se împace cu gândul că nu mai poate fi ajutat, fiul său, Mac, a decis să-i stea alături şi să-i facă viaţa mai uşoară.

Pentru a-l ajuta să-şi recapete mai uşor memoria, Mac a găsit o metodă simplă şi eficientă. El s-a folosit de faptul că Ted a fost cântăreţ în tinereţe, obişnuind atunci să cutreiere ţara în lung şi-n lat pentru a susţine recitaluri în cluburi. Bătrânul ştia atâtea melodii, încât i se pusese porecla "Cântăreţul la minut", scrie Bright Side.

După ce s-a căsătorit, Ted s-a angajat într-o fabrică, dar n-a renunţat la muzică.

A continuat să cânte, până când boala a început să-i roadă amintirile. Cu toate astea, Alzeimer nu i-a afectat capacitatea de a cânta, ci doar memoria, iar aici a intervenit fiul său, Mac, care a găsit un soi de terapie. E ceva simplu şi ingenios: tatăl şi fiul cântă împreună acasă şi în maşină melodiile pe care le aud la radio.

Cântatul îl face să se simtă bine pe bătrânul Ted şi, surprinzător, îl ajută să-şi recapete memoria. Surprinzător, el îşi aminteşte versurile pieselor preferate.


Mac McDermott şi-a dat seama atunci că poate ajuta şi alţi oameni care au asemenea probleme. Pentru a atrage atenţia asupra problemelor persoanelor care suferă de Alzheimer, Mac a întregistrat mai multe clipuri în care cântă în duet cu tatăl său, iar imaginile emoţionante au cucerit internetul.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod