Cum se apără chinezii de coronavirus: Asistentele medicale s-au tuns zero pentru a evita contaminarea

Cadrele medicale din China fac tot posibilul pentru a limita răspândirea coronavirusului și pentru a salva cât mai multe vieți. Decizia lor de a se tunde zero are două scopuri.

Sute de asistente și de medici luptă în fiecare zi cu efectele epidemiei care afectează China. Coronavirusul a ucis până acum 1.115 persoane și a infectat 45.171 de persoane din toată lumea. Virusul s-a răspândit în 27 de țări, dar cele mai multe cazuri au fost semnalate în China.

Rata de răspândire în această țară pare să fi încetinit, însă coronavirusul este considerat în continuare o amenințare majoră, mii de pacienți aflându-se sub îngrijire medicală.

Numărul mare de bolnavi a determinat personalul medical din spitale să adopte măsuri extreme. Câțiva asistenți s-au ras pe cap pentru a reduce riscul de contaminare.

O înregistrare video publicată de cel mai important ziar din China le arată pe asistentele din provincia Shaanxi cum se tund zero înainte de a pleca spre Wuhan, epicentrul epidemiei.

Decizia de a se tunde a fost luată și pentru a reduce timpul de echipare cu costumele de protecție, părul lung îngreunând, de obicei, această operațiune. Astfel, medicii și asistentele pot interveni mai repede și mai eficient.

Gestul unei asistente de a se tunde zero, la sfârșitul lunii ianuarie, a devenit viral în China, iar exemplul său a fost urmat de alte cadre medicale. Shan Xia, o tânără care lucrează la spitalul Renmin din cadrul Universității Wuhan, a postat două imagini, una făcută înainte de a se tunde, cealaltă - după. Felul în care ea s-a dedicat misiunii sale a fost foarte apreciat pe rețelele de socializare, relatează Bored Panda.

 

Pe lângă renunțarea la păr, doctorii și asistentele sunt echipați cu recipiente portabile de dezinfectare, pentru a nu mai fi nevoiți să facă pauze și să meargă la toaletă.

Turele lor, oricum epuizante, devin mai grele, dar astfel ei sunt tot timpul la dispoziția pacienților.


În presă au apărut relatări despre epuizarea cadrelor medicale. După ore în șir în picioare, doctorii și asistentele sunt extenuați și rămân efectiv cu urmele măștilor brăzdate pe chipuri, iar pielea li se încrețește de la dezinfectantul pe care îl folosesc continuu. Mulți suferă de epuizare fizică și psihică.

"Cred că este o încercare pentru fiecare doctor și fiecare asistentă din Wuhan, atât fizic, cât și mental.

Știm că pacienții sunt îngrijorați, dar ar trebuie să avem în minte că doctorii sunt și ei oameni", a declarat Candice Qin, terapeut din Beijing, pentru The Washington Post.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod