Regele Charles, pus pe economii. Prima măsură vizează concedierea a 20% dintre angajații Casei Regale

Regele Charles intenționează să elimine douăzeci la sută din managerii care ocupă funcții în managementul de mijloc și care lucrează pentru Casa Regală britanică.
Măsura va afecta zeci de persoane și a fost luată într-un impuls menit a crește eficiența și a economisi bani pentru contribuabili.
Reducerile vor afecta Palatul Buckingham, Sandringham și Castelul Windsor.
Regele vrea să „plătească oamenilor salarii adecvate de sus până jos, dar să aibă mai puțini oameni”.
 


Regele Charles vrea să concedieze una din cinci persoane dintre angajații săi

 

Regele Charles intenționează să concedieze una din cinci  din personalul său mediu de conducere pentru a crește eficiența Casei Regale, potrivit The Mail on Sunday.

Se spune că Charles și Camilla sunt consternați și consideră că sunt prea mulți angajați care fac joburi similare.

La aproape un an de la începutul domniei sale, regele s-a săturat și de înalți curteni care îi spun: „Dar așa a făcut Regina”.
Reducerile vor afecta Palatul Buckingham, Sandringham, Castelul Windsor și Balmoral – care angajează sute dintre persoanele vizate – și vor face parte din ambiția de lungă durată a Regelui de a eficientiza și moderniza Monarhia.
Zeci de muncitori ar putea fi afectați.

 
Nu mai vor bucătar regal și bucătar pentru personal

 

„Există un sentiment real că personalul de la toate palatele este prea numeros”, a spus o sursă din interiorul Casei Regale. „Sunt mult prea mulți asistenți pentru asistenți. Regele și regina ar prefera să plătească oamenilor salarii adecvate de sus până jos, dar să aibă mai puțini oameni. De exemplu, există bucătari pentru ei și bucătari pentru personal. De ce, se întreabă ei, nu poate fi același personal de bucătărie pentru toată lumea?

Camilla a precizat că este nevoie de „o nivelare a personalului regal”. Ea va avea un rol cheie în supravegherea oricăror schimbări. „Majestatea Sa nu poate accepta ca prea mulți oameni să facă aceleași munci. Menajeră senior, menajere executive și juniori', a spus o sursă.

Camilla a ridicat și problema maestrului gospodăriei, vice-amiralul Sir Tony Johnstone-Burt.

Săptămâna trecută, Regele a fost primit la Balmoral de către o gardă de onoare, pentru prima dată de când a venit pe tron, când și-a stabilit reședința acolo pentru vacanța de vară.

Deși a fost reședința preferată a mamei sale, aceasta nu se mai bucură de același success.
Potrivit Mail on Sunday, Camilla  a luat decizia conștientă de a rămâne la Birkhall, în apropiere, casa pe care a împărțit-o cu Charles de ani de zile în Scoția, deoarece nu poate suporta atmosfera din Balmoral.

O sursă a spus: “Regele stă la Balmoral. Ea stă la Birkhall, unde are un număr limitat de personal loial – oamenii ei”.
Charles nu a ascuns preferința lui pentru o Monarhie mai “subțire”, fără „atârnători”. Pe lângă el și Camilla, această echipă strânsă ar include probabil prințul și prințesa de Wales, prințesa Anne, prințul Edward și soția sa Sophie, contesa de Wessex.
 


Prințesa Anne nu este de accord cu reducerile

 
 
Dar, în mai, Prințesa Anne a spus unui canal de știri canadian că reducerea monarhiei nu a sunat a fi o idee bună, sugerând că Familia Regală era deja suficient de raționalizată, Harry, Meghan și Andrew nu mai îndeplinesc sarcini oficiale.

„Cred că reducere este un cuvânt care a fost spus într-o zi în care mai erau câțiva oameni în jur pentru a face ca acest comentariu să pară justificat.
Nu pare o idee bună”, a spus ea într-un interviu .

 
Regele Charles vrea reducerea numărului caselor din portofoliul regal

 
 
Regele dorește, de asemenea, să reducă numărul de case din portofoliul regal și i-a cerut lui Andrew să părăsească Royal Lodge din Windsor. În martie, Harry și Meghan au fost evacuați din Frogmore Cottage, ca parte a planurilor.

După moartea Reginei, Charles a anunțat până la 100 de angajați de la Clarence House, fosta sa reședință oficială, că și-ar putea pierde locul de muncă. Mulți au presupus că se vor muta în noua gospodărie a regelui de la Palatul Buckingham, dar Sir Clive Alderton, principalul consilier al regelui, a informat personalul că unele roluri „nu vor mai fi necesare”.

S-au înțeles ca fiind afectate secretarele private, biroul de finanțe, echipa de comunicare și personalul casnic.

 
16 foști angajați ai Reginei și-au pierdut locurile de muncă

 

Raportul anual Sovereign Grant din acest an, care detaliază cheltuielile regale, a arătat că 444.000 de lire sterline au fost în „pachete de ieșire” către 16 membri ai personalului regretatei Reginei care și-au pierdut locurile de muncă.

Puțin sub 500 de muncitori permanenți au fost angajați de Monarhie la sfârșitul lunii martie în gospodăriile regale, inclusiv Palatul Buckingham, Castelul Windsor și Palatul Kensington.


Camilla a renunțat la doamnele de serviciu

 
 
În octombrie anul trecut, Camilla a renunțat la postul vechi de doamne de serviciu, deoarece credea că a avea un număr mai mic de personal era „mai în trend cu vremurile”.
Personalul ei existent și-a asumat, în schimb, îndatoririle tradiționale ale tovarășilor oficiali ai Monarhului, în ceea ce a fost descris cu ușurință drept o afacere „doi la prețul unuia”.

Regretata Regină Elisabeta  a avut șapte doamne de serviciu devotate când a murit.
 


28 August 2023
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod