"Fata afgană" apărută pe coperta National Geographic, implicată într-un caz de falsificare de acte

Sharbat Gula, supranumită "fata afgană" după ce fotografia ei a făcut înconjurul lumii în 1985, după ce a apărut pe coperta revistei National Geographic, ar fi implicată într-un caz de obţinere frauduloasă a unor acte de identitate în Pakistan.
Gula avea 12 ani atunci când Steve McCurry a fotografiat-o într-o tabără de refugiaţi afgani din Peshawar, în Pakistan. Fotografia a apărut pe coperta revistei National Geographic şi a făcut înconjurul lumii, relatează CNN, citat de Mediafax.

Săptămâna trecută, presa pakistaneză a dezvăluit că o femeie, despre care se crede că ar fi ea, şi doi bărbaţi, probabil fiii săi, ar fi obţinut cărţi de identitate naţionale folosind documente false.

Un oficial pakistanez a confirmat aceste informaţii pentru CNN, afirmând că femeia, identificată drept Sharbat Bibi, a pretins că s-a născut în Peshawar.

Documentele au fost anulate, iar patru oficiali au fost suspendaţi din funcţie în legătură cu această anchetă, a relatat cotidianul pakistanez Dawn, citând surse din cadrul agenţiei care se ocupă de eliberarea actelor de identitate.
Cetăţenii afgani prezenţi în Pakistan nu pot obţine astfel de documente, afirmă cotidianul.

Pentru moment nu este clar dacă Sharbat Gula a rămas în Peshawar sau a plecat în altă parte, notează postul TV citat de Mediafax.

Aproximativ 1,5 milioane de refugiaţi afgani trăiesc în Pakistan, potrivit Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi. Peste 3,8 milioane s-au întors în Afganistan, potrivit agenţiei.


Foto: AFP/Mediafax
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod