Cum ar arăta liderii lumii dacă ar fi refugiați. Picturile tulburătoare ale unui artist sirian

Numărul persoanelor care caută azil și încearcă să scape din zonele de conflict a ajuns în 2016 la 65.5 milioane, mai mult decât în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, potrivit unui raport al ONU.
Cei mai mulți dintre acești refugiați trăiesc în condiții  extrem de dificile, la limita supraviețuirii. Un artist sirian, pe nume Abdalla Al Omari, s-a gândit să folosească o metodă tulburătoare de a le trimite un mesaj liderilor lumii, care par nepăsători față de ceea ce se întâmplă.

Abdalla a creat o serie de picturi numită "Seria Vulnerabilității", în care și-a imaginat liderii lumii precum Donald Trump, Vladimir Putin sau Kim Jong-un ca fiind ei înșiși refugiați, trăind în condiții extrem de dificile.

"Momentele petrecute pictându-i m-au învățat mai multe decât mi-aș fi putut imagina.
La fel de ușor cum orice lucru care merită apărat poate deveni lipsit de apărare, momentele în care nu ai nicio putere îți pot oferi adevărate superputeri. În acest univers, tot ce putem face este să ne agățăm de vulnerabilitatea noastră. Am ajuns la concluzia că aceasta este cea mai importantă armă pe care omenirea o poate deține. Vulnerabilitatea este un dar pe care ar trebui să-l apreciem cu toții
", a scris artistul pe site-ul său.
13 August 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod