Alec Baldwin încă nu scapă de acuzația că a împușcat-o pe Halyna Hutchins

Alec Baldwin ar putea fi, încă, acuzat pentru că a împușcat-o mortal pe directoarea de imagine, Halyna Hutchins, pe platourile de filmare ale peliculei “Rust”.
Expertul a ajuns la concluzia că actorul a tras declanșatorul, deși actorul neagă că a apăsat trăgaciul armei care a ucis-o pe Halyna Hutchins. Inițial, acuzațiile penale împotriva lui au fost retrase, însă, un nou raport privind armele îi contestă afirmația.
 

Alec Baldwin ar putea fi chemat în instanță

 

După ce acuzațiile penale împotriva lui au fost retrase, Alec Baldwin ar putea fi chemat în instanță pentru uciderea directorului de imagine al filmului “Rust”, Halyna Hutchins, potrivit unui nou raport.

Un raport criminalistic, obținut de People, a concluzionat că declanșatorul revolverului Colt .45, care s-a dovedit a conține cartușe active, trebuie să fi fost tras „suficient” pentru a provoca accidentul.

„Deși Alec Baldwin neagă în mod repetat că a apăsat trăgaciul, având în vedere testele, constatările și observațiile raportate aici, trăgaciul a trebuit să fie apăsat sau apăsat suficient pentru a elibera ciocanul complet armat sau retras al revolverului”, se arată în raportul experților privind armele de foc. Lucien și Mike Haag, care au fost angajați de statul New Mexico în cazul său împotriva armurierului Hannah Gutierrez-Reed. 
„Acest incident fatal a fost consecința retragerii manuale a ciocanului în poziția sa complet înapoi și armat, urmată, la un moment dat, de tragerea sau apăsarea în spate a trăgaciului.”, se precizează în raport.

În octombrie 2021, Baldwin ținea pistolul în cauză, pe platoul de filmare din New Mexico al filmului “Rust”, când arma a fost descărcată, rănindu-l pe regizorul și scenaristul Joel Souza și ucigând-o pe Halyna Hutchins, în vârstă de 42 de ani, director de imagine al filmului.



În aprilie 2023, acuzațiile au fost retrase



Acuzațiile au fost respinse, fără prejudicii, în aprilie 2023, dar procurorii Kari Morrissey și Jason Lewis au scris într-un dosar al instanței, din 9 iunie, că actorul Alec Baldwin ar putea fi, în continuare, acuzat, în așteptarea unei investigații în curs privind pistolul.

„Pistolul a fost trimis expertului independent al statului pentru testare ulterioară.
Acuzațiile împotriva lui Alec Baldwin au fost respinse fără a aduce atingere, deoarece o posibilă funcționare defectuoasă a armei afectează în mod semnificativ legătura de cauzalitate cu Baldwin, nu cu armurierul Gutierrez. Este clar că arma nu a funcționat defectuos, iar acuzațiile împotriva domnului Baldwin vor continua”, au scris procurorii, la momentul respectiv, adăugând că se așteptau să ia o decizie finală de acuzare a lui Baldwin în următoarele 60 de zile de la depunere.

În cazul împotriva armurierului Hannah Gutierrez-Reed, noul raport al acuzării include fotografii cu Baldwin costumat, pe platoul de filmare, în timp ce repeta, înainte de incident, ținând arma în mână. La reasamblarea pistolului în sine, se spune în raport, „s-a constatat că funcționează corect și în conformitate cu designul operațional al revolverelor cu acțiune simplă Colt 1873 originale”.

Deși „treapta completă a ciocanului a fost grav deteriorată, partea superioară a trăgaciului a fost ruptă și șurubul (opritorul cilindrului) a fost rupt” din cauza incidentului, nu a existat nicio indicație privind „o modificare la pistol”, se arată în raport.
 

 
FBI spune că Baldwin ar fi apăsat pe trăgaci



În august 2022, un raport criminalistic al FBI a făcut determinări similare, stabilind inclusiv că Baldwin trebuie să fi apăsat pe trăgaci. Pistolul „nu putea fi făcut să tragă fără o apăsare a trăgaciului” decât dacă ciocanul a fost „dezarmat într-o cameră încărcată” și „ciocanul a fost lovit direct”, conform aceluiași raport, despre care avocatul lui Baldwin a susținut că a fost „înțeles greșit”. 

În interviurile ulterioare, Baldwin a susținut, în mod repetat, că arma a explodat fără ca el să apese trăgaciul.
„Nu a fost apăsat trăgaciul”, a spus el în decembrie 2021. „Nu am apăsat pe trăgaci. Nu aș îndrepta niciodată un pistol spre cineva și nu aș apăsa trăgaciul niciodată”, a mai declarant, atunci, Baldwin.

În aprilie 2023, ABC News a raportat că acuzațiile împotriva lui Baldwin au fost retrase. Doi dintre avocații câștigătorului Premiului Emmy, Luke Nikas și Alex Spiro, au declarant, potrivit People: „Suntem mulțumiți de decizia de a respinge cazul împotriva lui Alec Baldwin și încurajăm o anchetă adecvată a faptelor și circumstanțelor acestui accident tragic."

Armurierul filmului, Hannah Gutierrez-Reed, a fost acuzată, initial, de ucidere din culpă, în timp ce asistentul regizorului David Halls a pledat vinovat pentru o acuzație de contravenție de utilizare neglijentă a unei arme mortale.


Un procuror spune că Halyna ar fi și azi în viață dacă trei persoane și-ar fi făcut treaba



În ianuarie, procurorul districtual din Santa Fe, Mary Carmack-Altwies, și procurorul special Andrea Reeb au remarcat într-o declarație că „dacă oricare dintre aceste trei persoane - Alec Baldwin, Hannah Gutierrez-Reed sau David Halls - și-ar fi făcut treaba, Halyna Hutchins ar fi în viață astăzi. Este atât de simplu. Dovezile arată în mod clar un tipar de desconsiderare criminală pentru siguranță pe platoul de filmare Rust."


Săptămâna trecută, armurierul Hannah Gutierrez-Reed, în vârstă de 26 de ani, a pledat nevinovată.
„Așteaptă cu nerăbdare ziua în care va apărea în fața instanței și susține că trebuie să fie examinată conduita tuturor celor de pe platou”, a declarat avocatul armurierului Jason Bowles, potrivit People. 
Procesul lui Gutierrez-Reed este programat pentru decembrie 2023.
 


Văduvul Halynei, producător executiv la “Rust”

 

Echipa de la “Rust” a reluat filmările și a terminat producția în Montana, la începutul acestui an, după ce Baldwin și producătorii filmului au ajuns la o înțelegere separată cu Matthew, văduvul Halynei Hutchins, care a rămas singur cu fiul lor, Andros.

„Filmările la pelicula Rust, la care voi fi producător executiv, se vor relua cu toți principalii jucători inițiali la bord în ianuarie 2023”, a spus Matthew, într-o declarație în octombrie 2022.
„Nu am niciun interes să mă angajez în recriminări sau atribuirea de vină (pentru producători sau pentru domnul Baldwin). Toți credem că moartea Halynei a fost un accident teribil. Sunt recunoscător că producătorii și comunitatea de divertisment s-au reunit pentru a-i aduce un omagiu”, a mai spus Matthew.

Souza, în vârstă de 50 de ani, a adăugat: „Aceia dintre noi care au fost destul de norocoși să fi petrecut timp cu Halyna știau că este extrem de talentată, bună, creativă și o sursă de energie pozitivă incredibilă. Mi-aș fi dorit doar ca lumea să o cunoască în diferite condiții, în alte circumstanțe, așa cum ar fi, de exemplu, prin munca ei uimitoare.”

În mai, Baldwin a distribuit pe Instagram o fotografie cu membrii distribuției Rust, Patrick Scott McDermott și Frances Fisher, scriind: „A fost un drum lung și dificil.
Dar ajungem la capătul traseului astăzi... Nimic mai puțin decât un miracol”.
16 August 2023
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod