Alec Baldwin scapă de acuzațiile de ucidere din culpă

Actorul Alec Baldwin a fost anunțat, cu circa două săptămâni înainte de începerea procesului, ce urma că fie pe 3 mai, că procurorii au renunțat la acuzațiile de ucidere din culpă ce îi erau aduse în cazul morții directoarei de imagine a filmului “Rust”, Halyna Hutchins.
Actorul american a fost acuzat de omor prin imprudență și risca să primească o pedeapsă de 18 luni de închisoare. Procurorii care au anchetat accidentul mortal în care Alec Balwin a împușcat-o accidental pe platourile de filmare pe Halyna Hutchins, au decis să renunțe la acuzații. 
 


Procurorii au renunțat la acuzațiile de ucidere din culpă aduse lui Alec Baldwin


Avocatul actorului a declarat că încurajează o anchetă adecvată a faptelor și circumstanțelor în care s-a petrecut accidentul, fiind mulțumit de decizia procurorilor de a ridica acuzațiile de ucidere din culpă, în cazul lui Baldwin.

Actorul Alec Baldwin, câștigător al premiului Emmy, a avut două acuzații de omor involuntar din cauza incidentului din timpul filmărilor pentru “Rust”, în New Mexico.

Atunci directorul de imagine Halyna Hutchins a fost ucisă de un glonț real, tras dintr-un pistol de recuzită care era folosit de Baldwin.

Potrivit unei declarații publicate de procurorii speciali din New Mexico, Kari Morrissey și Jason Lewis, „în ultimele zile...
au fost dezvăluite fapte noi” în acest caz, necesitând investigații suplimentare.

Procurorii au mai precizat: „Această decizie nu-l absolvă pe domnul Baldwin de vinovăția penală, iar acuzațiile pot fi reînnoite. Ancheta noastră ulterioară va rămâne activă și în desfășurare”.

 
Un avocat al lui Baldwin a lăudat mișcarea procurorilor

 

„Suntem mulțumiți de decizia de a respinge cazul împotriva lui Alec Baldwin și încurajăm o anchetă adecvată a faptelor și circumstanțelor acestui tragic accident”, a declarat avocatul său, Luke Nikas, pentru BBC într-o declarație.
 
Alec Baldwin exersa să tragă cu arma pe platoul de filmare, la o fermă de lângă Santa Fe, când a împuscat-o pe directoarea de imagine a peliculei “Rust”, Halyna Hutchins, în vârstă de 42 de ani, născută în Ucraina, și l-a rănit  pe regizorul Joel Souza.

Actorul a negat că a apăsat pe trăgaci, deși un raport al FBI a concluzionat, ulterior, că nu s-ar fi putut trage cu arma dacă nu se apăsa pe trăgaci.


Acuzațiile la adresa armurierului rămân neschimbate

 

Armurierul filmului, Hannah Gutierrez-Reed, se confruntă și ea cu două acuzații de omor involuntar.
Declarația procurorilor speciali spune că acuzațiile împotriva ei rămân neschimbate.

Un avocat al lui Gutierrez-Reed a declarant, pentru BBC News, că „se așteaptă ca la sfârșitul acestui proces ca și Hannah să fie exonerată”.
 
Potrivit LA Times, procurorii aflaseră recent că pistolul folosit la împușcături, un revolver Colt .45, a fost modificat cu un nou declanșator într-un mod care ar fi putut face mai probabil un accident asemănător celui care a avut loc.

Declarația de joi a procurorilor nu a făcut nicio mențiune despre pistol, dar a spus că faptele nou dezvăluite „necesită investigații suplimentare și analize criminalistice”.

Procurorii l-au acuzat pe Alec Baldwin, în vârstă de 65 de ani, că a dat dovadă de „nechibzuire” pentru siguranța colegilor săi.
 
Nikas, avocatul vedetei din The Hunt for Red October, a numit, anterior, decizia inițială care îi aducea acuzații clientului său,  „o eroare teribilă a justiției”.

„Domnul Baldwin nu avea niciun motiv să creadă că există un glonț real în armă – sau oriunde pe platoul de filmare.
S-a bazat pe profesioniștii cu care a lucrat, care l-au asigurat că arma nu are cartușe reale”, a spus Nikas.

 
Baldwin a mulțumit soției sale și avocatului

 
 
Într-o postare pe Instagram după ce a fost făcut anunțul, actorul i-a mulțumit avocatului său și soției sale, Hilaria Baldwin.

Decizia de a renunța la acuzații vine în aceeași zi în care Rust a reluat filmările - la 18 luni după filmări.

Melina Spadone, avocat la Rust Movie Productions, a declarat că noile reguli privind platoul „vor interzice orice utilizare a armelor de lucru și a oricărei forme de muniție”.

21 Aprilie 2023
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod