10 trucuri pentru o vacanță perfectă la mare. Ce să faci și să nu faci la plajă

Când vorbim despre vară, ne gândim adesea la nisip fierbinte, apa răcoritoare și un bronz perfect. Cu toate acestea, pot apărea și lucruri neplăcute care îți pot strica vacanța.
  • Ce să faci și să nu faci la plajă:


1. Ce să faci ca să nu ți se lipească nisipul de tălpi


Din cauza nisipului care se lipește pe picioare, poate fi dificil să-ți pui încălțămintea înapoi după o zi de plajă. Pentru a evita acest lucru, utilizează pudră de talc pentru copii.

Ce trebuie să faci: Pune pudră de talc pe o bucată de pânză și înfășoar-o bine. Când ești gata să mergi acasă, pune-ți pudra de talc pe picioare. Talcul va absorbi toată umezeala, ceea ce înseamnă că chiat și cele mai mici granule de nisip vor cădea cu ușurință. Picioarele tale vor fi curate și netede.

2. Cum să îți protejezi obiectele de valoare pe plajă


Când ești pe plajă, de multe ori nu ai unde să-ți pui obiectele de valoare și nu este o idee bună să le lași fără ca cineva să le supravegheze.

Ce trebuie să faci: Pune pur și simplu cheile, telefonul sau banii într-un scutec nefolosit de copil. Astfel de articole sunt complet neatractive pentru hoți.
Nici măcar nu le vor atinge, iar lucrurile tale vor fi în siguranță.

3. Cum să eviți durerea de cap atunci când te scufunzi în mare


Schimbarea bruscă de presiune, care are loc atunci când te scufunzi în apă, îți poate provoca dureri de cap. Din fericire, există o modalitate de a preveni acest lucru.

Ce trebuie să faci: Înainte de a intra în apă, strâmge-ți nasul, închide gura și creează o presiune în cap timp de 5-10 secunde. Apoi inspiră adânc și repetă acest proces de încă 2 ori. Corpul tău se va adapta la noua presiune și nu vei avea dureri de cap.

4. Cum să-ți menții telefonul uscat


Ce trebuie să faci: Pentru a-ți proteja telefonul de umezeală și nisip, pune-l într-o pungă de tip fermoar zipp. Apoi, cu ajutorul unui pai, scoate tot aerul din aceasta.
Vei improviza o husă complet impermeabilă.

5. Ce să faci dacă ți se înfundă urechile


Dacă ți-ai scos toată apa din urechi, dar acestea încă sunt înfundate după un timp petrecut la plajă, trebuie să restabilești presiunea naturală din urechea internă. Se face extrem de ușor acest lucru.

Ce trebuie să faci: Ia un balon obișnuit, ține-te de nas și sparge-l în aer. În timp acestui proces vei auzi un sunet slab de clic, care indică faptul că presiunea din urechi a revenit la normal.

6. Cum să îți menții băuturile reci


Ce trebuie să faci: Înainte de a merge la plajă, umple o sticlă de plastic cu 1/3 apă și pune-o în congelator. Când ai nevoie de o băutură rece după o perioadă lungă de timp petrecută la soare, poți turna orice băutură în sticlă și se va răci imediat.


7. Ce să faci ca să nu-ți ardă papucii


Ce trebuie să faci:
Pentru a evita ca sandalele sau papucii să-ți ardă picioarele după ce au stat ore în șir la soare, ține-le răsturnate când nu le porți.

8. Cum să eviți ca nisipul să se lipească de lucruri


Ce trebuie să faci:
Pune sticlele în pahare de hârtie pentru a împiedica nisipul să se lipească de ele.

9. Cum să-ți protejezi telefonul de nisip


Ce trebuie să faci: Aceasta este o altă modalitate excelentă de a-ți proteja telefonul de apă și nisip: înfășoară-l în folie alimentară de plastic.

10. Ce trebuie să faci în caz de arsuri solare


Sucul de aloe vera conține substanțe chimice care pot vindeca rănile, pot reduce inflamațiile și pot menține hidratarea. Este o modalitate excelentă de a face față și arsurilor solare.


Ce trebuie să faci: Cumpără niște gel de aloe vera și congelează-l într-o tavă pentru cuburi de gheață. Poți apoi să îți ștergi fața, brațele sau spatele cu el sau oriunde te-ai ars. Va ajuta atât la restabilirea sănătpții pielii, cât și la reducerea durerii.




Sursă: brightside
16 August 2023
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod