Soluții eficiente pentru tratarea cancerului

În cadrul conferinței, ”Novalis Tx- Cea mai bună practică în radiochirurgie pentru tratamentul cancerului în stadii avansate”, ce a avut loc saptamana aceasta la Bucuresti si la care a fost prezent și ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, s-a discutat despre cumplitul diagnostic pe care l-au auzit până acum aproape un milion de români- cancer. Specialiștii au prezentat soluții și au discutat despre două tratamente revoluționare pentru tratatare: TrueBeaSTx și Novalis TX.
 
Populația se confruntă cu ceea ce se numește boala secolului, și anume cancerul. Este este cea de-a doua cauză de mortalitate în ţările Uniunii Europene, după bolile sistemului circulator. Cifrele sunt alarmante și, potrivit statisticilor, unu din trei bărbaţi şi o femeie din cinci ar putea fi diagnosticaţi cu această maladie.

De-a lungul timpului s-au făcut experimente, s-au căutat soluții pentru vindecare.  În urmă cu cinci ani, specialiștii de la un spital din Liverpool a fost lansat un aparat minune despre care se spune că ucide cancerul în 15 minute.

Super robotul denumit Novalis TX, al cărui cost a fost de  2, 5 milioane de lisre sterline, a fost testat cu succes pe pacienţi şi a vindecat mai multe tumori. Acesta acționeaza cu ajutorul unor raze X extrem de puternice si este capabil sa distruga celulele bolnave. Și la noi există cel mai avansat sistem de tratament radioterapic din lume, cu care se pot efectua tratamente de radiochirurgie strereotactică- se numește TrueBeamSTx. In cadrul evenimentului dedicat Radiochirurgiei Stereotactice, organizat în cadrul Ambasadei SUA, și unde a fost prezent ambasadorul SUA, E.S.

Hans Klemm s-a dezbătut pe larg acest subiect.

Perioada de aşteptare pentru începerea radioterapiei este de 3-4 luni. Sper ca informațiile prezentate astăzi să fie utile în contextul strategiilor adoptate de Ministerul Sănătății, al căror scop este îmbunătățirea infrastructurii naționale de radioterapie și accesul la cele mai moderne tratamente împotriva cancerului pentru toți pacienții români”, a atras atenția  ambasadorul SUA, E.S. Hans Klemm, în cadrul conferinței ”Novalis Tx- Cea mai bună practică în radiochirurgie pentru tratamentul cancerului în stadii avansate” . Tehnologia Novalis Tx, instalată pe acceleratorul liniar TrueBeam, permite tratamente de radiochirurgie stereotactică de mare precizie, formațiuni tumorale maligne sau benigne intracraniene de dimensiuni foarte mici (0,5 mm) putând fi tratate chiar și într-o singură sedință de tratament.
 
Centrul Medical Neolife București are în dotare, încă din 2014, TrueBeamSTx- cel mai avansat sistem de tratament radioterapic din lume, unic în România, cu care se pot efectua tratamente de radiochirurgie strereotactică și de radioterapie la cele mai înalte standarde și conform celor mai noi protocoale internaționale.”- dr.

Claudiu Tronciu, director general MNT Healthcare România și Moldova. Specialistul în Oncologie Radioterapie, profesorul Ufuk Abacioglu a ținut să precizeze că TrueBeaSTx este un tratament extreme de eficient.  

Numărul cazurilor de metastaze craniene a crescut enorm în ultimii 10 ani, incidența și mortalitatea fiind mai mare decât în orice alt tip de cancer. Radiochirurgia stereotactică reprezintă un tratament eficient, doze mici de radiații fiind livrate cu acuratețe foarte mare (precizie sub 1-2 mm) în cazul tumorilor mici de pe creier sau altor afecțiuni ale acestuia. Ne tratăm pacienţii cu cea mai nouă tehnologie TrueBeam într-un timp scurt,  încercând să protejăm ţesutul sănătos cât mai mult posibil.”- a spus prof. Ufuk Abacioglu, vicepreședinte al Societății Europene de Neuro-oncologie, șeful secției de radioterapie al Neolife Medical Center din Istanbul.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod