"Hollywood Smile, zâmbetul care schimbă atât fizionomia, cât și starea de spirit" - Irina Gavriluț, medic stomatolog

"Vreau să am un zâmbet perfect!” este fraza pe care o aude zilnic medicul dentist Irina Gavriluț de la Clinica New Dental București. Despre meseria de medic stomatolog, tratamente de ultima ora, relatia cu pacientii, despre cei după 12 ani de activitate si mai ales despre cum putem avea un zambet perfect, a povestit cu satisfacție pentru citoarele eva.ro, medicul stomatolog Irina Gavrilut.

Cum ați decis să alegeți această carieră?

De mică am trecut des pragul cabinetelor de stomatologie, ca pacient, astfel că acest domeniu nu îmi era deloc străin. În același timp am vrut să urmez Facultatea de Medicină și astfel cei doi factori m-au determinat să aleg Medicina Dentară. Nu regret această decizie pentru că este un domeniu dinamic, în care apar mereu noi provocări.

În ce moment apelează pacienții la medicul dentist?

În ultimii ani pacienții nu mai vin la dentist doar pentru a-și rezolva urgențele. Acum sunt mai conștienți de importanța intervenției timpurii asupra problemelor dentare. Au înțeles că este mai simplu să previi decât să vindeci. În plus dorința de a avea un zâmbet perfect îi face să ne viziteze.

Ce presupune acesta?

Un zambet perfect înseamnă armonie, un alb imaculat, simetrie, o dantura cât mai aproape de perfecțiune.

Pacienții vor așa-zisul zâmbet de Hollywood (Hollywood Smile) care schimbă atât fizionomia cât și starea de spirit. Pentru a-l obține avem la dispoziție toată tehnologia necesară.

Există un tratament unic pentru a obține un Hollywood Smile?

Fiecare pacient este unic, trebuie îmbinate mai multe tratamente, în funcție de necesități. Întotdeauna analizăm situația clinică și decidem varianta optimă. Uneori, pacienții au de ales între mai multe variante. Rar se întâmplă să aplicăm doar fațete dentare. Acolo unde există dinți extrași, inserăm implanturi dentare, unde sunt tratamente de canal necorespunzătoare decidem reintervenția, urmată de aplicarea de pivoți și de coroane.

Ce sunt fațetele dentare? Când sunt acestea indicate?

Fațetele dentare sunt structuri subțiri ce se aplică prin lipire pe dinții naturali, vitali, cu o minimă șlefuire în prealabil sau chiar direct pe dintele integru. Prin aplicarea lor obținem dinți perfect aliniați, albi, fără pete, corectând astfel toate imperfecțiunile. Printr-o simplă albire a dinților nu vom putea obține acel alb perfect al fațetelor.

Cât de frecvent aplicați fațete dentare? Este o procedură dificilă?

În ultima perioadă, aplicarea fațetelor dentare a devenit o procedură uzuală.

Aceasta necesită experiență, îndemânare, simț artistic, atenție la detalii și o bună înțelegere a așteptărilor pacienților.

Cum trebuie întreținute fațetele dentare?

Acestea necesită aceeași grijă pe care trebuie să o avem față de dintele natural, și anume periaj de două ori pe zi, control periodic (o dată la 6 luni sau cel târziu la un an), o igienizare profesională la 6 luni. Este importantă evitarea obiceiurilor vicioase precum desfăcutul ambalajelor cu dinții etc. Astfel, fațetele își păstrează starea inițială și nu necesită alte intervenții.

Ce alte tratamente mai sunt necesare pentru un zâmbet perfect?

După cum spuneam, fațetele se aplică pe dinți naturali, vitali. Când aceștia au suferit alte intervenții sau au fost extrași, fațetele nu mai sunt indicate. Când dintele are deja făcut un tratament de canal (i s-a scos nervul), rezistența lui este scăzută și trebuie să apelăm la coroane dentare. Într-un tratament complex putem integra fără probleme atât fațete cât și coroane dentare, aspectul exterior al acestora fiind identic. Acolo unde dintele a fost extras, se recomandă inserarea unui implant dentar.

În trecut se „sacrificau” dinții vecini pentru a face o punte.

Ce este un implant dentar?

Implantul dentar este un „șurub” care se inserează în os, în locul dintelui extras. După integrare (câteva luni), pe acesta se montează o coroană și astfel se obține o arcadă dentară completă. În Clinica New Dental se inserează zilnic implanturi dentare. Procedura este în acest moment una uzuală, fără riscuri foarte mari, cu rezultate foarte bune în timp.

Stomatologia pare a fi în continuă evoluție. Aveți și pacienți din străinătate?

Da, foarte des. Unii sunt români stabiliți în afara țării, dar avem și pacienți de altă naționalitate care optează pentru tratamente pentru care ar plăti mult mai mult în țara lor de origine. În plus, în cadrul Clinicii New Dental putem efectua toată gama de tratamente dentare, de la simple carii până la reabilitări complete.

De ce aleg pacienții Clinica New Dental?

Cred că aceștia apreciază întreaga experiență prin care trec în cadrul Clinicii New Dental. Noi, echipa, încercăm să-i facem să se simtă ca între prieteni, tratamentele să fie nedureroase și de scurtă durată.

În plus, am reunit într-un singur loc specialiști bine pregătiți și acoperim astfel toată gama de intervenții stomatologice, inclusiv ortodonție, chirurgie BMF, tratamente pentru copii, tratamente de canal sub microscop. Faptul că zâmbetul este cel mai important accesoriu al imaginii noastre nu mai este un secret pentru nimeni. În ultimii ani, cabinetul dentar a devenit locul în care nu doar fugim în caz de urgență, ci și locul în care ne corectăm imperfecțiunile și tindem spre acel zâmbet impecabil (Hollywood Smile). Când ne referim la Clinica New Dental, acest lucru se datorează în primul rând personalului profesionist și prietenos, dar și aparaturii de ultimă generație. Aici, pacienții au parte de servicii complete și personalizate în funcție de nevoile lor, oferindu-le o gamă variată de intervenții stomatologice, de la cele clasice până la tratamente inovatoare.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod