Ficat sănătos: Beneficiile hidrocolonoterapiei

„Organul tăcut”, așa i se spune ficatului, și asta pentru că atunci când suferă, o face în tăcere. Medicii spun că atunci când începi să simți că ai avea o problemă la ficat este deja prea târziu. Cu ficatul trebuie să te porți cu mănuși. Pe ficat nu e bine sa-l superi.
Acestea fiind spuse, haide să vedem împreună care sunt simptomele pe care le prezintă un ficat „ostenit”.

10 semne care-ți indică faptul că ai probleme cu ficatul!

1. Pierdere rapidă în greutate
2. Malnutriția
3. Senzația de oboseală
4. Stare generală proastă
5. Icter
6. Durere în partea dreaptă a corpului
7. Mărirea în volum a ficatului
8. Artrită
9. Dureri articulare
10. Leziuni cutanate

Ficat sănătos: Beneficiile hidrocolonoterapiei

Hidrocolonoterapia este, conform spuselor specialiștilor, prima terapie ce ar trebui prescrisă în cazul persoanelor care prezintă o problema în zona hepatică și nu numai.
„Hidrocolonoterapia, irigarea de colon sau terapia de colon este, de fapt, o formă de curățare a colonului de depunerile metabolice adunate în timpul procesării alimentelor (materiile reziduale, toxine, gaze și paraziți). Aceste reziduri dereglează funcțiile digestive, toxinele prezente aici fiind reintroduse în organism, proces echivalent cu o otrăvire, dacă vrei”, explică dr. Cornel Brotac, Medic Specialist Recuperare, Medicina Fizică și Balneologie.

Atunci când simți balonarea, constipația, diareea, dureri și disconfort abdominal, dureri de cap, când simți o scădere a capacității de concentrare și a performanțelor intelectuale, oboseală cronică sau dureri articulare, este indicat să faci o ședință de hidrocolonoterapia.
De asemenea, te poți confrunta cu iritații ale pielii, urticarie, alergii sau mâncărime cutanată.

„După prima ședință de hidrocolonoterapie, se vor constata schimbări majore pozitive la nivelul pielii. Vom descoperi că avem o piele mai curată, mai luminoasă, vom descoperi că acneea, celulita, urticariile, alergiile, iritațiile cutanate, psoriazisul, eczemele se vor estompa și se vor vindeca de la sine. Apoi, o să descoperi că problemele de la nivelul digestiei - constipația - sunt clar ameliorate.
În plus, se pot pierde până la 11 kilograme într-o singură cură și este un tratament indicat ca și profilaxie a cancerului de colon”, conchide specialistul.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod