Cum să ne hrănim sănătos pentru sezonul rece

Condimentele, ideale datorită proprietăților curative.

În zilele friguroase de iarnă, când reușim  cu greu să ne încălzim, un bol cu supă cremoasă sau o tocană aburindă sună extrem de tentant, chiar dacă aceste mâncăruri nu sunt tocmai sănătoase pentru organismul nostru. Consumăm astfel de mâncăruri vara? Dacă vara nu consumăm mâncăruri "grele" pentru stomac, de ce am face acest lucru iarna?

Astfel, așa cum vara alimentele principale sunt legumele, fructele și salatele, iarna tot acestea au prioritate, însa adaptate la produsele de sezon disponibile.

În plus, alimentația sănătoasă este obligatorie iarna, deoarece gradul de activitate fizică este mult mai scăzut, spre deosebire de anotimpul cald.

Iarna, organismul are nevoie de mai mulți nutrienți pentru a menține constantă temperatura corpului, din acest motiv este indicat să consumăm alimente cât mai sănătoase, preparate prin fierbere sau coacere, pentru a nu se pierde substantele nutritive. De asemenea, se recomandă ca rețetele să fie pregătite cu cât mai multe condimente și mirodenii, datorită proprietăților curative ale acestora.

Legumele minune în anotimpul rece sunt: cartofii dulci, dovleacul, dovleceii și păstârnacul.

Aceste legume au un conținut ridicat în vitamina A și vitamina C, care ajută la întărirea sistemului imunitar - scutul împotriva tuturor afecțiunilor. Datorită proprietăților antivirale și antifungice, usturoiul este o altă legumă care ar trebui consumată frecvent în această perioadă. Alte alimente care nu ar trebui să lipsească din dieta: lintea, fasolea, mazărea, orez brun, dar și cerealele cu orz sau ovăz etc.

Ce înseamnă o alimentație sănătoasă, care este orarul corect al meselor, cum să asociezi alimentele pentru a-ți crește imunitatea, dar și cum să previi inerenta scădere a moralului în sezonul rece, cum să-ți umpli serile lungi de iarnă cu altceva în afară de mâncare sunt doar o parte dintre subiectele pe care medicul nutriționist Mihaela Bilic le va dezbate sâmbătă, 15 octombrie, începând cu ora 12:00, în cadrul unui seminar gratuit cu tema „Cum să ne hraăim sănătos pentru sezonul rece”, ce va avea loc la Sun Plaza.

Înscrierile se fac online, completând formularul de aici.  

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod