Coenzima Q10 – vitamina care îți susține inima

Cunoscută ca și substanță naturală produsă de organism, coenzima Q10 se aseamănă unei vitamine care se regăsește în fiecare celulă a corpului, ajutând la funcționarea organelor interne, producând energie. „Administrarea de Coenzima Q10 este cel mai eficient mod prin care putem să prevenim slăbirea mușchiului inimii, deteriorarea funcționării inimii sau dereglarea nivelului de tensiune, înainte ca alte semne ale bolilor de inimă să apară. Află care sunt motivele pentru care această substanță nu trebuie să îți lipsească din dieta alimentară zilnică”, explică Valentina Stănoaie, farmacist in cadrul Farmaciei Silva.

Care sunt funcțiile coenzimei Q10 pentru organism?

Coenzima Q10 este prezentată în cantități mici în fiecare celulă din corp încă de la naștere. După vârsta de 30 de ani, acest nivel scade, iar organismul își încetinește procesele de funcționare, motiv pentru care are nevoie de suplimentarea acesteia printr-un aport separat. Deși se regăsește în majoritatea alimentelor de origine vegetală sau animală, sunt și o serie de suplimente bogate în coenzima Q10, care hrănesc celulele organismului cu energie.
Funcția princeps a acestei vitamine este de a fi responsabilă de buna funcționare a inimii, prin sprijinirea activității mușchiului cardiac, pentru ca inima să pompeze sângele cu putere și să folosească oxigenul concomitent, pentru susținerea vieții.

Considerată o „mică fabrică de energie pentru corp”, Coenzima Q10 îndeplinește o altă funcție majoră, cea de antioxidant puternic pentru organism.

Inima, care bate de cel puțin 100.000 de ori pe zi, este cea care dă ritm întregii vieți și trebuie să fie îngrijită la fel ca restul sistemelor din corp, hrănită cu nutrienți esențiali și susținută printr-un regim alimentar sănătos."Deoarece inima ne solicită cea mai mare cantitate de energie, este importat să îi oferim un aport extra de Q10, iar suplimentul Coenzima Q10 200mg intensiv de la Alevia conține cea mai mare cantitate de Q10 de care organismul are nevoie, menținând volumul energetic în limite normale, pentru ca inima să continue să pulseze normal”, adaugă farmacist Valentina Stănoaie.

Prin ajutorul pe care îl oferă organismului, contribuind la digerarea mai bună a alimentelor și a altor procese ale corpului, coenzima Q10 ajută la protejarea inimii și a mușchilor scheletici, fiind principalul catalizator al metabolismului și cel mai important stabilizator al conductivității inimii.

Coenzima Q10 200mg intensiv de la Alevia oferă nenumărate beneficii asupra organismului, inclusiv asupra inimii. Un singur comprimat pe zi contribuie la îmbunătățirea funcției mușchiului cardiac pentru a ajuta inima să se contracte eficient și să aibă un ritm normal de funcționare. Văzută ca un veritabil combustibil pentru inima, Coenzima Q10 încetinește procesul natural de îmbătrânire,  prin prevenirea apariției ridurilor, oferă un efect tonic asupra organismului și crește vizibil nivelul de energie.

Datorită efectelor benefice în prevenirea bolilor de inimă, Coenzima Q10 de la Alevia acționează și în caz de probleme cardiace, mai ales la persoanele adulte. Acest nutrient are efect demonstrat în ameliorarea anginei pectorale, în tratarea aritmiilor și de altfel, ține sub control tensiunea arterială. Totodată, această vitamină se asigură ca toate arterele și venele prin care inima pompează sânge să funcționeze normal: relaxează pereții vaselor de sânge și menține un ritm normal al pulsului.

Efect anti-aging al coenzimei Q10 Alevia

Coezima Q10 este cel mai căutat și apreciat ingredient din industria cosmetică datorită acțiunilor sale asupra organismului.

Administrată sub formă de comprimat, ca și supliment alimentar, Q10 stimulează sinteza colagenului, prevenind degenerarea timpurie a pielii.

Astfel, odată cu înaintarea în vârstă, în special după 30 de ani, organismul produce din ce în ce mai puțină coenzima Q10, iar pentru menținerea celulelor pline de vitalitate este importat introducerea acestui supliment în dieta zilnică. Producția de adenozini trifosfati – ATP - este importantă pentru susținerea unui metabolism rapid, oase puternice, musculatură fermă și conferirea unui aspect tânăr al pielii, în cazul în care ne confruntăm cu un deficit de Coenzima Q10.

În plus, în timp ce funcțiile energetice ale metabolismului încetinesc cu trecerea anilor, la nivelul organelor interne (în special la inimă și ficat) se produc așa numitele procese degenerative ale celulelor. Prin suplimentarea de coenzima Q10 200mg intensiv de la Alevia, care are și un puternic efect anti-aging, se încetinesc procesele de pierdere a masei musculare, apariția ridurilor sau deteriorarea cartilajelor și articulațiilor organismului, încurajând tinerețea tenului și a pielii.

Pentru a te bucura de beneficiile acestei vitamine minune, alege suplimentul de calitate Coenzima Q10 200mg intensiv de la Alevia, recomandat pentru producerea susținerea sănătății sistemului cardiovascular, energiei celulare, protejarea celulelor organismului de stresul oxidativ, combaterea proceselor de îmbătrânire prematură și eliminarea stărilor de oboseală.

Produsul poate fi comandat online pe farmaciasilva.ro.

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod