Liza Panait – Tribute '50's- “Si Marilyn a renăscut...!”

O sărbătoare a feminității, a muzicii și a artei în general a avut loc în distinsa locație a Palatului Bragadiru datorită celei mai noi colecții semnate LIZA PANAIT.Peste 400 de vedete, diplomați, oameni de știință, clienți și ziariști au adus și ei omagiul celor doua icon-uri ale anilor 50, Marilyn și Elvis. ASR Prințul Paul și Prințesa Lia ai României, Liliana Mincă, Elena Merișoreanu, Ovidiu Lipan, Alice Năstase- Buciuta, Profesorii Ion si Maria Mânzat, Adriana Antohi, Nelu Dumitrescu, Marilena Stoian, Beatrice Rancea, Roxana Cojocea, Georgiana Patzaichin, Stela Popescu, Mirabela Dauer, Marina Almasan, Luminița Dumitrescu, Eniko Georgescu, Dr Dana Jianu, Dr. Silvia Samoilă, Eugen Cristea, Cristina Deleanu, Luminița Nicolescu, Ani Cretu, Roxana Gabor-Iliescu au venit să admire cele peste 90 de ținute romantice ale colecției, dar și momentele artistice ale serii.

Regele și Regina anilor 50 au fost cinstiți cum se cuvine, pe toată durata prezentării.
Atât prin proiecții de fotografii și filmări emoționante din viața lui Elvis și a lui Marilyn, prin muzica originală a celor doi (spre deliciul tuturor celor prezenți) cât și prin stilul de defilare, adaptat la modul în care blonda se juca cu orice cameră de luat vederi. Personalitatea ei a fost evocată de modele în toate perioadele existenței ei, de la copila curioasă, la adolescenta abia dată în pârg, la tânăra credulă, la zeița Hollywood-ului dar și la Femeia împlinită ce ar fi devenit cu siguranță, prin momentele artistice realizate de Rodica Mandache, Manuela Hărăbor și Cecilia Bârbora,mireasa colecției.

Cum ar fi arătat și ce ar fi avut de spus Marilyn dacă ar fi trăit astăzi, la 90 de ani?

Aceasta a fost întrebarea de la care Viorel Panait a pornit construcția spectacolului ce a învăluit colecția. Iar răspunsul a venit simplu- Marilyn a fost și va rămâne un simbol al anilor 50, cu o voce excepțională, un suflet incredibil și o inteligență mult mai ascuțită decât a vrut Hollywood-ul să arate.
A fost un privilegiu pentru mine să o redescopăr pe Marilyn și lumea ei interioară” a declarat Rodica Mandache. ”Textul scris de ea după deplasarea ei în tabăra de soldați din Korea mi-a permis să o înțeleg și să o iubesc și mai mult”. ”Am trăit pe podium toate emoțiile pe care Marilyn spune că le-ar fi avut” a mărturisit Cecilia Bârbora. ”Inclusiv nevoia ei de a se vedea frumoasă în ochii celorlalți. Până la urmă, nu asta este ceea ce căutăm cu toții, să iubim și să fim iubiți?”.

Având ca inspirație anii 50, elemente romantice dar și continuarea temei militare din ”Anotimpurile”, colecția Tribute este o explozie de culori, țesături prețioase și aplicații manuale sau mano mecanice. Catifeaua rămâne vedetă, in combinații de verde și albastru metalizat iar paietele sunt la ele acasă în cele mai neașteptate combinații. Rochiile de vară sunt vaporoase, din voaluri naturale prețioase în aceleași combinații de albastru și verde, dar și cu imprimeuri cu flori de cireș și cu fir metalizat.
Lungimile și tăieturile variază, blândețea cu care urmează și flatează formele feminine rămâne constantă. Toate pentru a scoate în evidență zeița din orice femeie. La fel face și tul-ul imprimat cu accesorii militare reinterpretate, tul-ul brodat prezent în rochiile de seară, voalul de catifea.

Marilyn ar fi rămas Femeie indiferent de vârstă.” A spus Liza Panait. ”Iar Tributul pe care i l-am adus ei este tocmai să arăt că feminitatea nu are nici vârstă nici forme ideale, are doar atitudine. Iar ținutele mele vin să pună în valoare perfect renașterea feminității, cu toate aspectele ei.”. Specific anilor 50, rochiile din jacquard înflorat cu combinații de catifea au încântat privirile spectatorilor, multe din doamnele aflate în sală rezervându-și deja rochia preferată.  Iar printre preferate s-au aflat și rochiile cu buline pictate manual, semn al inocenței și candorii anilor 50.
Paleta de nuanțe folosită urmează cele patru anotimpuri și pleacă de la culoarea mierii la verde crud, combinații de marouri și imprimeuri florale.  Ca de obicei, ținutele propuse de Liza Panait, din materiale naturale plăcute pielii, pot fi purtate de dimineață până seara, cu orice accesorii. Orice femeie care va purta o ținută din colecția Tribute va avea cu mult mai mult decât o rochie statement. Va avea cu ea simbolul Feminității anilor 50 și acordurile Regelui Elvis.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod