Irina Voinea, stilista lui Smiley, a lansat prima ei colectie de menswear, INTRO

Designer-ul roman Irina Voinea, cunoscuta pentru colaborarea cu Smiley in materie de styling vestimentar, a lansat luni, 12 februarie, prima ei colectie de menswear prezentata sub demunirea INTRO: o celebrare a artelor - poezie, muzica, creatii vestimentare, constructii, lumini, video-proiectii, masti cablate.
Tanara artista a reusit sa transforme ideea clasica de prezentare de moda, intr-un show de fashion eterogen prin talentul de a alatura si armoniza mai multe domenii artistice intr-o maniera inedita, intr-o colectie smart luxury streetwear: „Imi place ideea de a iesi din realitatea cotidiana, intr-o lume fantasy, imaginara, pe care o poti interpreta asa cum vrei tu, unde imaginatia de fapt nu are nicio limita si unde orice e posibil. Ca in basme, pe Taramul Celalalt", a declarat Irina Voinea.

In deschiderea lansarii a cantat Valeria Stoica, artista neconventionala din Republica Moldova, iar Smiley si Pavel Bartos, cu tinute special create de Irina au prezentat intregul eveniment.Alaturi de Irina, la lansarea colectiei INTRO au fost Smiley, Andi Moisescu, Cornel Ilie, Alin Galatescu, Otrava, Giulia, Razvan Ciobanu, multi prieteni si persoane dragi care au felicitat-o pentru acest debut spectaculos.

Irina a studiat design vestimentar la prestigioasa universitate University for the Creative Arts din Londra, unde a fost remarcata inca din primul an pentru simtul incredibil al materialelor fine, pentru exploziile de culoare curajoase si croielile avangardiste. A impresionat la London Graduate Fashion Week in Londra si a invadat podiumul cu o colectie inedita la Soirees de la Mode in Bucuresti. Desi a primit oferte de colaborare de la designeri celebri, (Dsquared si McQueen), Irina a ales sa evolueze in directie personala, sa-si exprime liber fanteziile vestimentare si, in 2012 incepe sa-si contruiasca propriul drum, IVY.

"Am avut cateva oferte, am intrat in contact cu McQueen si designerii de la Dsquared - care erau foarte entuziasmati de colectia mea de la London Graduate Fashion Week. Am decis insa sa merg pe evolutia propriului brand asa ca, in 2012, în camera de zi a parinților, am conceput primele 30 de tricouri pe care le-am facut în colaborare cu pictorul Paul Hitter. M-am dus la un targ cu primele mele creatii și nu am vandut nici macar unul! A fost extrem de dezamagitor! Dar apoi le-am dat catorva artiști celebri din România, printre care Smiley, Alex Velea, Antonia, Giulia etc. Și așa a început totul." – a marturisit Irina.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod