Designerul Ellida Toma, despre trendurile toamnei și piesa-cheie a sezonului

Am provocat-o pe Ellida Tomas la o discuție deschisă despre colecțiile sale, provocările de până acum, despre ce se poartă în acest sezon și despre vedetele care i-au purtat creațiile.

Ce pregătești acum? Și care este sursa de inspirație atunci când gândești o nouă colecție?

Pregătesc o nouă colecție conceptuală, care are legătură cu tema mea pentru doctorat. Acum sunt în faza de documentare. Sursele de inspirație pot fi oriunde: în natură, în muzică, în arhitectură, într-o perioadă din istoria costumului, în personaje din lumea scenei, a filmului, în vacanță, sau pe stradă.
Mă pasionează arta și cultura japoneză, iar colecția va avea și influențe din această zonă.

Care a fost prima ta creație vestimentară? Îți mai amintești?

Am realizat o primă “creație vestimentară” la vârsta de 5 ani. Era o rochie pentru un personaj (o păpușă) de la teatrul de păpuși. Rochia a fost realizată dintr-o perdea din casa bunicii.

Cine sunt vedetele care ți-au purtat creațiile de-a lungul anilor?

Am realizat de-a lungul timpului concepte, costume pentru expoziții, vestimentație pentru scenă, teatru și televiziune, pentru covorul roșu sau evenimente dintre cele mai diverse.
Pot aminti și câteva nume: Diana Munteanu, Inna, Lidia Buble, Andreea Bănică, Horia Brenciu, Nico, Geanina Ilieș, Anca Rusu, Connect-R, Florin Ristei și mulți alții.

Care a fost cea mai mare provocare în cariera ta de designer, până acum?

Colecția de costum convențional inspirată din opera lui Brâncuși.

Ce se poartă în sezonul toamna iarnă? Materiale? Culori?


Sezonul toamnă/iarnă 2018 - 2019, se caracteizează prin diversitate: linii asimetrice, haine stratificate, volume, piese supradimensionate, detalii decupate, pliseuri, materiale cu volume și texturi care ne duc cu gândul la siluetele anilor ‘80, umeri exagerați, tehno, anii ‘90, look nomad, animal print, introducerea articolelor sport în tot ceea ce înseamnă construcție couture.Culorile care predomină sunt: neon, tonurile caracteristice toamnei - maroul cu diferitele sale nuanțe, camel, bejuri.
Și, să nu uit, hot pink!Ca materiale, în colecțiile designerilor se regăsesc: mătasea, stofa, lâna, fetrul, denimul, tartanul, tricotajele supradimensionate, țesăturile cu texturi, materialele peliculizate, pielea, țesăturile hi-tech, matlaseurile, carourile, catifeaua reiată.

Ce nu ar trebui să lipsească din dressigul nostru?


Piese cheie ca: jeanșii, little black dress, cămașa albă, stiletto, un cluch și bijuterii statement.

Care este piesa cheie a sezonului?

Putem vorbi despre mai multe piese cheie ale sezonului: trenciul, pantalonii din catifea reiată, evazați, de inspirație anii ‘70, haina din blană ecologică, capa, costumul de inspirație masculină în carouri.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod