Cum să ai grijă de părul tău atunci când mergi la piscină

Ții să fii mereu în formă fie vară, fie iarnă? Atunci, ia aminte! Mai ales dacă una dintre activitățile sportive pe care mizezi este aquagym-ul. Mersul la piscină are multe beneficii, însă uite de ce trebuie să ții cont. Părul tău este mai casant și devine mai fragil după o vizită la piscină? Cauza principală? Clorul. Un element care îți poate deshidrata și usca excesiv părul.    

Dacă piscina reprezintă o plăcere reală pentru stilul tău de viață, uite ce schimbări trebuie să iei în calcul. Asta dacă vrei să ai grijă de părul tău! Șamponul, masca sau uleiuri de păr sunt câțiva dintre aliații care îți pot reenergiza poadoaba capilară!

Terapie anti-uscare - Părul uscat absoarbe mai mult clor de aceea este indicat să îl umezești înainte de a intra în pisicină.

Clătirea acestuia imediat după ce ieși din apă este un alt mod simplu de a îndepărta chimicalele la care este expus. Un șampon hidratant care conține ingrediente precum untul de shea sau uleiul de jojoba te va ajuta să-i redai părului vitalitatea și să elimini toate impuritățile. Ai grijă să nu aplici produsul la rădăcini și să îl clătești foarte bine.

Pentru mai multă hidratare introdu în rutina ta de îngrijire un ulei de păr. Aplică-l pe vârfuri și pe lungime pentru un plus de strălucire. Pentru părul cu tendință de îngrășare sau cel fin, specialiștii recomandă șampoane care conțin vitamine pentru a a combate deteriorarea firului de păr.



Uită de uscătorul de păr - Dacă părul tău este expus în mod repetat la clorul din piscină este foarte tentant să folosești un uscător de păr pentru a-i conferi părului puțină structură. Dar nu este deloc o idee bună. De fapt, uscarea cu foehnul îți poate afecta foarte grav părul. Mai ales dacă faci asta frecvent.

Este de preferat să lași părul să se usuce în mod natural. Un alt truc la care poți apela este aplicarea unui balsam de păr înainte de a intra în piscină. Acesta închide cuticula firului și nu permite clorulului și altor chimicale să se atașeze de acesta.

Aplică o mască de păr pentru o culoare vibrantă - Măștile de păr sunt în mod special utile dacă mergi frecvent la piscină.

Hidratante și hrănitoare, acestea au la bază ingredient prețioase precum uleiul de jojoba sau extractul de orhidee, care combat deteriorarea firului de păr.

Pentru că este inevitabil ca structura firului de păr să nu fie afectată de apa cu clor este obligatoriu să îți regenerezi echilibrul hidric din firul de păr. Dacă mergi la piscină, ține aproape o cască, deoarece apa cu clor mătuiește culoarea, o schimbă, o degradează, mai ales în cazul nuanțelor de blond rece,” recomandă Antoaneta Stoican, stilist Wella Professionals”, explică Antoaneta Stoican, stilist Wella Professional.

Masca Wella Enrich Brilliance protejează culoarea și îi dă părului dă strălucire și flexibilitate.

Aplică masca o dată pe săptămână pe toată lungimea părului pentru a te bucura de o îngrijire intensă care îți va proteja podoaba capilară.
Urmează aceste trucuri pentru a obține un păr ca de sirenă!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod