Ce drepturi ai atunci când apelezi la medicul estetician. Sfaturi de la medicul Iancu Morad!

Orice persoană care își dorește să urmeze intervenții estetice și apelează la un specialist are o serie de drepturi de care beneficiază. Medicul estetician Iancu Morad explică ce pot face pacienții pentru a se asigura că se lasă pe mâini bune atunci când își propun să apeleze la intervenții de acest tip.

1. Ia o prietenă sau un prieten cu tine la prima vizită la medicul estetician

“Este recomandat ca orice persoană care apelează pentru prima dată la serviciile unui medic estetician să vină însoțită de o bună prietenă sau de un membru al familiei.
Aceasta persoană va vedea lucrurile obiectiv și va ridica anumite întrebări pretinente, la care pacienta  poate nici nu se gândește
”, spune medicul estetician Iancu Morad.

2. Întreabă medicul despre studiile pe care le are

Nu vă fie jenă să întrebați medicul despre studiile pe care le are, dacă are specialitatea în chirurgie plastică sau o specialitate în dermatologie ce îi permite să facă și mici intervenții estetice. Trebuie să-l întrebați dacă este afiliat la Societatea de chirurgie plastică sau dermatologie, dacă este înscris în Colegiul Medicilor și dacă are drept de liberă pratică.
Puteți cere dovezi în acest sens, pe care medicul este obligat să le arate”
, continuă Iancu Morad.

3. Cere informații despre produsele folosite

“Pe piața mondială există foarte multe produse, de calitate diferită, și este dreptul pacientului să știe cu ce fel de produse lucrează medicul respectiv. Notează-ți numele lor și caută acasă informații despre ele. Găsești pe internet detalii despre fiecare produs în parte și forumuri de discuții despre acestea, astfel încât poți trage singură cea mai bună concluzie”, spune Dr.
Iancu Morad.

4. Află care riscurile intervenției

“Este dreptul tău să știi dacă o intervenție prezintă anumite riscuri și este obligația medicului să îți dea toate detaliile necesare. Mai mult, este indicat să întrebi medicul ce experiența are în procedurile care te interesează și dacă au existat până acum complicații în urma intervențiilor sale. Mereu le spun tuturor să nu le fie rușine să pună întrebări. Siguranța este cel mai important lucru, iar dacă există dubii, atunci pacienta trebuie să ceară și un alt punct de vedere”, concluzionează medicul estetician Iancu Morad (Luxury Aesthetics).

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod