5 pasi simpli pentru picioare perfecte

Vara este aproape, iar daca pana acum te-ai ascuns sub hainele groase, acum a venit momentul ca materialele usoare si vaporoase sa isi faca loc in garderoba ta. Rochii, fuste, pantaloni scurti – toate sunt perfecte pentru a face fata temperaturilor ridicate, insa presupun in acelasi timp si o grija sporita pentru picioare, pentru ca acestea vor fi in centrul atentiei.

Iata cateva sfaturi pentru picioare catifelate, de invidiat:

1. Exfoliaza bine pielea

Cei mai multi specialisti considera aceasta cea mai importanta etapa in cazul oricarui tip de epilari.
Prin exfoliere indepartezi celulele moarte de la suprafata pielii si ajuti firele de par crescute sub piele sa iasa la suprafata. Ai grija, insa, sa nu freci prea tare zona, poti inrosi epiderma si te poti zgaria pielea la suprafata.

2. Fa o baie fierbinte

O baie calda este potrivita pentru deschiderea porilor si inmuierea firelor de par, facand epilatul mult mai usor. Evita, insa, sa folosesti sapunuri sau geluri de dus care usuca pielea si opteaza mai degraba pentru unele ce contin uleiuri esentiale si PH neutru.

3.
Indeparteaza parul nedorit

Epilarea poate deveni un ritual simplu si usor, daca ai instrumentele potrivite. Daca optezi pentru aparatul de ras, acesta iti ofera posibilitatea unei epilari usoare si rapide, iar Gillette Venus Classic iti lasa picioarele catifelate dintr-o singura alunecare, nefiind nevoie sa repeti miscarea pentru aceeasi zona. Special creat pentru femei, acest aparat de ras se adapteaza formelor curbate ale femeilor si lasa pielea catifelata datorita celor trei lame dispuse progresiv si a pernitelor protectoare. 

4.
Dezinfectează zona

Foarte multe femei sar peste aceasta etapa dupa epilare, desi nu este deloc indicat. Cu ajutorul unui dezinfectant si al unei dischete de bumbac tamponeaza usor zonele epilate. Incearca cu betadina sau cu o lotiune ce contine alcool, dar evita spirtul, acesta este prea puternic si poate irita mai tare pielea.

5. Hidratează pielea

Acum ca ai scapat de parul nedorit, iar de pe suprafta pielii au fost indepartate celulele moarte, nu mai trebuie decat sa o hidratezi. Aplica o lotiune hidratanta sau uleiuri esentiale pe zonele epilate.
Acestea vor ajuta la inchiderea porilor si vor reda elasticitatea pielii. Mai poti incerca si creme cu ingrediente naturale, ce au proprietati calmante si de vindecare, precum aloe vera sau galbenele.

Tot ce iti ramane de facut este sa iti alegi tinutele care sa-ti puna in valoare picioarele si sa te bucuri de vara!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod