Serban Copot si fiul lui, Tedi, ajuta puii de urs orfani din Romania

Tedi Copot, fiul lui Serban Copot, se alatura campaniei „Fii eroul puilor de urs!”, devenind astfel, la varsta de cinci ani, cel mai tanar Ambasador WWF.
Impreuna cu Serban Copot - si el Ambasador WWF – au creat un scurt clip video despre orfelinat si ne indeama pe toti sa avem grija de ursii orfani.

„Imaginativa scenariul urmator: mami se joaca cu ursuletul pui. Vine un om rau, o impusca pe mama, iar puiul de urs ramane orfan. Acum, niste oameni buni fac un orfelinat pentru acesti pui de urs, care insa au nevoie de ajutorul nostru, al tuturor, pentru a putea fi crescuti in siguranta. Fii eroul puilor de urs! Fii Mos Craciun pentru ei. Doneaza!”, este mesajul lui Serban Copot, Ambasador WWF.

Anual, zeci de pui de urs raman orfani, in padurile din Romania, in conditiile in care numarul oficial de ursi bruni este dictat de interesele de vanatoare, iar braconajul ramane de cele mai multe ori nepedepsit.
Singura sansa a puilor de urs o reprezinta Centrul pentru Reabilitarea Ursilor Orfani sau, pe scurt, orfelinatul de ursi. Acesta se afla in Muntii Hasmas, are 20 hectare si gazduieste 10 pui de urs orfani. 

„Vreau sa avem grija de ei”, adauga micutul Tedi. Asta inseamna sa le asiguram ursilor orfani hrana, un tarcuri unde sa fie in siguranta, ingrijiri veterinare si specialisti care sa ii ingrijeasca si sa repare gardul tarcurilor. Oricine poate deveni erou ca Tedi sau ca Serban, cu un click pe wwf.ro/orfelinat.

„Raspunsul publicului de pana acum a fost unul incredibil de bun si am ajuns sa acoperim aproape 65% din obiectivul campaniei.
Ursuletii pot astepta Craciunul cu mult optimism, cu ajutorul unor ambasadori ca Tedi si Serban. Sunt convins ca in luna decembrie va veni Mosul si la ei, si orfelinatul va fi salvat definitiv”, a adaugat Magor Csibi, director WWF Romania.

Campania de crowdfunding  „Fii eroul puilor de urs!” isi propune sa stranga o suma de 10.000 $, din donatii lunare. Aceasta va merge integral catre Leonardo Bereczky, fondatorul Centrului pentru Reabiltarea Ursilor Orfani.

Romania este tara in care traieste aproape 40% din intreaga populatie de urs brun de pe tot continentul, in conditiile in care Ungaria, Cehia, Germania sau Belgia nu mai au deloc ursi in salbaticie.
Ursul este o specie strict protejata la nivel national si european prin Directiva Habitate (Natura 2000), dar valoarea ridicata a trofeelor de urs, intre 4.000-15.000 Euro/exemplar, mentine populatia de urs brun din recensamintele nationale oficiale nerealist de mare.

625 de eroi au intrat in campania „Fii eroul puilor de urs!” si si-au luat angajamentul de a sustine orfelinatul de ursi pe termen lung, cu sume cuprinse intre 5$ si 100$ lunar. Astfel, pana la momentul trimiterii acestui comunicat, am reusit sa asiguram hrana, adapost, un sistem de supraveghere, ingrijiri verterinare si trei specialisti care sa aiba grija de cei zece pui de urs, luna de luna.

Campania nu se incheie aici: ursii orfani au nevoie de mai multi specialisti care sa ii ingrijeasca si de siguranta (sisteme de supraveghere si securitate).
Dupa ce toate acestea vor fi asigurate, urmatorul pas va fi cresterea capacitasii Centrului pentru Reabilitarea Ursilor Orfani, ca acesta sa poata primi mai multi pui,  si dezvoltarea unui program de cercetare pentru urs, prin monitorizarea puilor eliberati.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod