Seară de vară cu JAZZ la Sala Radio: trompetistul SEBASTIAN BURNECI și BIG BAND-UL RADIO

Joi, 14 iunie (19.00), trompetistul SEBASTIAN BURNECI - solist al Big Band-ului Radio și unul dintre cei mai apreciați și mai activi muzicieni de jazz din România la ora actuală - vă invită la o seară specială de jazz dedicată celebrului trompetist canadian Maynard Ferguson (1928 – 2006).
Prezentat alături de Big Band-ul Radio dirijat de IONEL TUDOR, evenimentul cu titlul „AS LOUD AS IT GETS” („Cat de tare se poate”) încheie stagiunea de jazz 2017-2018 de la Sala Radio. 

Absolvent al Conservatorului Prins Claus din Groningen - Olanda, SEBASTIAN BURNECI a fost puternic influențat în evoluția sa artistică de Maynard Ferguson, unul dintre cei mai mari trompetiști de jazz din toate timpurile:

"Când aveam vreo 7 ani, am descoperit în colecția de viniluri a tatălui meu o înregistrare cu Maynard Ferguson cântând piesa Chameleon.
De atunci am început să dezvolt dragostea pentru trompetă și pentru big band și mi-am propus să ajung să cânt și eu ca cel pe care îl ascultasem pe disc. Concertul își propune să fie un omagiu adus acestui mare muzician, un omagiu pentru stilul de muzică jazz-rock și pentru acest fantastic ansamblu care este big band-ul. Acest concert reprezintă pentru mine împlinirea unui vis."

Repertoriul serii cuprinde piese de big band de jazz-rock, fusion, din perioada anilor ’70, prezentate publicului bucureștean în varianta originală.
Alături de invitații săi speciali - Teodor Petkov la pian, Mihail Ivanov la contrabas și Borislav Petrov la tobe – Sebastian Burneci vă propune în concertul de la Sala Radio și o serie de compoziții proprii. 

Sebastian Burneci este unul dintre cei mai reprezentativi muzicieni ai generației sale. Deopotrivă prim trompetist și solist al Big Band-ului Radio și cel mai tânăr membru angajat permanent, Sebastian Burneci este parte integrantă a celor mai importante înregistrări și producții live din ultimii 15 ani, atât de jazz cât și de muzică pop.
Născut la Constanța, în 1983, într-o familie de muzicieni, artistul român este fiul unuia din membrii fondatori ai legendarei trupe rock Roșu și Negru. 

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro și www.romania-muzical.ro.

Biletele la concertele Orchestrelor şi Corurilor Radio sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro şi la Casa de bilete a Sălii Radio.

Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod