Netflix aduce in toata lumea povesti noi si diverse din Europa, Orientul Mijlociu si Africa

Cu peste 100 de proiecte din regiune în 2018, Netflix sprijină poveștile locale pentru a oferi divertisment consumatorilor din toată lumea.

Netflix, cea mai mare televiziune prin internet din lume, amplifică vocile locale pentru a aduce povești noi, diverse și nemaivăzute din Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA) în întreaga lume în 2018. Netflix crede că poveștile bune pot veni de oriunde și că unii dintre cei mai buni creatori de conținut din lume sunt în EMEA. De aceea, anul acesta, consumatorii din întreaga lume vor putea urmări 100 de proiecte* din 16 țări** din Europa până în Orientul Mijlociu și Africa (pentru prima oară), în 16 limbi***. Acest lucru aproape că dublează numărul de producții și investiții din 2017 și creează peste 35.000 de locuri de muncă persoanelor care lucrează la aceste producții locale.

Apreciate de critici și de spectatori deopotrivă, seriale precum Dark (Germania), Suburra (Italia), Las Chicas del Cable (Spania) și Black Mirror (Marea Britanie) au dovedit că un conținut bun are capacitatea de a rezona cu membri locali și globali. De exemplu, Dark, care a fost lansat în decembrie, a câștigat în mod neașteptat fani în țări precum Chile, Bangladesh și Canada, iar pentru fiecare oră văzută în Germania, au fost vizionate nouă ore la nivel internațional.

„Credem că producțiile bune depășesc orice granițe. Atunci când poveștile din țări, limbi și culturi diferite găsesc o platformă globală unde singura limită este imaginația creatorilor, atunci apare conținutul unic și, în același timp, universal, apreciat de o audiență globală,” a spus Ted Sarandos, Chief Content Officer la Netflix.

Astăzi, Netflix dezvăluie 10 noi proiecte europene, dintre care: șapte seriale originale - prima serie originală olandeză, Mortel (Franța), The Wave (Germania), Luna Nera (Italia), La Casa de Papel - Part 3 (Spania), The English Game (Marea Britanie), Turn Up Charlie (Marea Britanie); două documentare - o docu-serie franceză și The Staircase (o producție franceză filmată în SUA); și un film Rimetti a Noi i Nostri Debiti (Italia).

Din Liban până în Scoția, din Suedia până în Iordania și din Spania până în Polonia, viitoarele producții locale Netflix vor cuprinde mai multe forme de divertisment - Seriale TV, filme, documentare, filme independente, stand-up și producții pentru copii - în genuri multiple****.



Sarandos a adăugat: „Cu peste 100 de proiecte europene lansate anul acesta, ne-am angajat să fim o voce a divertismentului european, oferind creatorilor de conținut locali o platformă globală unde să își împărtășească viziunea și să le oferim consumatorilor din toată lumea povești unice și diverse pe care să le descopere, oriunde, oricând, indiferent de locul în care se află, limbă și origine. Și acesta este doar începutul călătoriei noastre.

Mai multe detalii despre anunțurile Netflix de astăzi, în cadrul unui eveniment din Roma:

Șapte seriale originale noi:

o    Primul serial original olandez Netflix, produs de compania de producție Pupkin care va fi lansat în 2019. Acești studenți olandezi din Amsterdam le au pe toate: tinerețe, bogăție, sex, putere… și portalul către o lume demonică din epoca de aur olandeză pe care l-au deschis din greșeală.
o    Mortel (Franța). Cel de-al cincilea serial original Netflix din Franța spune povestea unor adolescenți conectați de o forță supranaturală. Serialul va fi creat de Frédéric Garcia și produs de Mandarin Television.
o    The Wave (Germania). Al treilea serial original Netflix din Germania este bazat pe filmul de succes THE WAVE și este inspirat de evenimente reale. Produs de Rat Pack în asociere cu Sony Pictures Television Germany.
o    Luna Nera (Italia). Un serial original despre femei suspectate de vrăjitorie în Italia din secolul al 17-lea, creat de Francesca Manieri, Laura Paolucci and Tiziana Trian și produs de Fandango.
o    La Casa de Papel Part 3 (Spania). După succesul global al primelor două părți din senzația spaniolă, profesorul va crea noi jafuri care vor fi dezvăluite în 2019.
o    The English Game (Marea Britanie). O dramă engleză în șase părți despre inventarea fotbalului și cum cei implicați în crearea sa au depășit diferențele între clasele sociale pentru a pune bazele celui mai popular sport din lume.

Produs de 42 și scris de creatorul Downton Abbey, Julian Fellowes.
o    Turn Up Charlie (Marea Britanie), un nou serial original de comedie Netflix din Marea Britanie, cu Idris Elba în rol principal. Serialul în opt părți este produs de Idris Elba și Gary Reich.

Două noi serii documentare:

o    O docu-serie bazată pe unul dintre cele mai șocante cazuri din istoria Franței, asasinarea lui Grégory Villemin în 1984. Elodie Polo Ackermann este producător (Imagissime – Lagardère Studios) și Gilles Marchand este showrunner.
o    The Staircase, povestea lui Michael Peterson, un scriitor de romane polițiste acuzat de uciderea soției sale Kathleen, după ce aceasta este găsită moartă la baza scărilor din casa lor și procesul de 16 ani care a urmat. Noile episoade ale acestui fenomen criminalistic vor fi lansate odată cu seria originală. Produs de Matthieu Belghiti și produs și regizat de câștigătorul premiului Oscar Jean-Xavier de Lestrade.

•    Primul film Netflix italian Rimetti a Noi i Nostri Debiti (Forgive Us Our Debts) de Antonio Morabito cu Claudio Santamaria, Marco Giallini și Jerzy Stuhr.

Netflix a anunțat și:

•    GLOW - Sezonul 2 va fi lansat la nivel global vineri, 29 iunie.
•    Maniac - Primele imagini lansate la nivel global. Cu Emma Stone și Jonah Hill, regizat de Cary Fukunaga, Maniac este povestea a doi străini care se trezesc în mijlocul unui proces farmaceutic ajuns pe căi greșite.
•    Stranger Things S3 - Jake Busey (Starship Troopers, Contact, Agents of S.H.I.E.L.D. și From Dusk Till Dawn) și Cary Elwes (Glory, Days of Thunder, Bram Stoker’s Dracula, Robin Hood: Men In Tights și The Princess Bride) se alătură distribuției în sezonul 3. Cary îl va juca pe „Mayor Kline” în timp ce Jake îl va juca pe „Bruce”.

Mai mult, Netflix a anunțat detalii și primele imagini pentru seriale, filme, documentare și alte producții originale europene noi și reînnoite:

•    13 Novembre: Fluctuat Nec Mergitur - Un documentar în trei părți care explorează poveștile umane din spatele atacurilor teroriste din Paris din 13 noiembrie 2015 va fi lansat pe 1 iunie, 2018.
•    Baby - Andrea De Sica (Children of the Night) și Anna Negri (Good Morning Heartache) au regizat serialul a cărui producție a început deja.

Benedetta Porcaroli, Alice Pagani, Isabella Ferrari, Claudia Pandolfi sunt parte din distribuția principală.
•    Dark S2 - Creatorii vor începe producția celor opt episoade în Berlin și împrejurimi pe 25 iunie –
•    Dogs Of Berlin –
•    Elite –
•    Génération Q - Titlul următorului serial de comedie francez regizat de Noémie Saglio și produs de UNRATED Studios pentru a fi lansat anul acesta.Distribuția va include talente precum (Elsa), Sabrina Ouazani (Charlotte), Joséphine Draï (Emilie) precum și Marc Ruchmann (care îl va juca pe Jules).
•    La Casa de Papel (Money Heist) Part 3 –
•    Osmosis - Thomas Vincent (Versailles, Tunnel) va regiza primele două episoade din serialul francez sci-fi, care ar putea avea primele filmări în iunie 2018.
•    Paquita Salas S2
•    The Innocents –
•    The Protector - Primul serial original turcesc Netflix a confirmat titlul oficial.
•    Rimetti a Noi i Nostri Debiti

* Această cifră include, începând de acum, seriale TV, filme, stand-up, documentare, programe pentru copii și alte producții care au țara de origine în EMEA și care sunt branded Netflix originals la nivel global sau regional.

** Belgia, Danemarca, Franța, Georgia, Germania, Ungaria, Israel, Italia, Liban, Olanda, Norvegia, Polonia, Africa de Sud, Spania, Turcia și Marea Britanie.

*** Arabă, Catalană, Daneză, Neerlandeză, Engleză, Finlandeză, Franceză, Georgiană, Germană, Ebraică, Maghiară, Italiană, Norvegiană, Poloneză, Spaniolă și Turcă.

**** acestea includ:


•    Seriale de comedie (Génération Q - Franța).
•    Adaptări ale unor serii fantasy cunoscute la nivel global (The Witcher - Polonia).
•    Stand-up (Fary is the new Black - Franța, Adel Karam - Orientul Mijlociui , Enissa Amani - Germania).
•    Serii dramatice muzicale (The Eddy - Franța).
•    Filme epice de epocă (Outlaw King – Marea Britanie).
•    Documentare despre politică și sporturi (Dos Cataluñas - Spania, First team: Juventus - Italia), și mockumentary (Paquita Salas - Spania).
•    Sci-fi, distopie sau dramă post-apocaliptică de supraviețuire (Osmosis - Franța, Black Mirror – Marea Britanie, The Rain - Danemarca).
•    Povești cu adolescenți (Baby - Italia, Élite - Spania, and Winx - Italia).
•    Dramă modernă curajoasă (Dogs of Berlin - Germania).
•    Fantasy cu supereroi locali (The Protector - Turcia).
•    Thriller despre o istorie alternativă (1983 - Polonia).
•    Dramă contemporană supranaturală cu adolescenți (Jinn - Orientul Mijlociu).

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod