"Joaca este cel mai bun mod de a-ti cunoaste copilul si de a ti-l apropia" - Virgil Iantu

Copiii spun... emotiile sunt bune, debutul editorial al bine-cunoscutului entertainer si prezentator TV Virgil Iantu va aparea in curand. Dupa cursurile de dezvoltare personala pentru cei mici – „Copiii spun... un curs ca o joaca” – si seria online „Copiii spun... cu Virgil Iantu”, acesta pregateste prima sa carte pentru pici, in care vom afla ce putem face cu emotiile. Virgil Iantu vorbeste despre carte, familie, copii si planuri de viitor intr-un interviu in exclusivitate pentru citioarele eva.ro.

De ce aceasta carte acum?

Intrebati cartea, ea a venit la mine.

Asa cum vin si copiii pe lume, a venit si ea. Cand a simtit ca e momentul, ca e nevoie si ca poate avea incredere sa se lase pe mana celui care a conceput-o.

Cum s-a nascut ideea ei? Care a fost sursa de inspiratie si cat timp ai lucrat la ea?

Sursa sunt copiii. De fapt copiii care au venit la cursul „Copiii spun...” de-a lungul timpului sunt cei care m-au inspirat. Ei cu emotiile, trairile, temerile lor care odata ce le constientizezi, te poti juca cu ele si le poti transforma in ceva frumos, in bucurie, in pasiune, dragoste.


Cui i se adreseaza cartea?


E o carte gandita sa fie citita de catre parinti copiilor, deci e un mod placut de a petrece timp de calitate cu cei mici. Dar cred ca daca o vor citi si adultii, voi fi si mai fericit, pentru ca stiu ca avem nevoie de asemenea povesti, inca!

Cand va avea loc lansarea oficiala?

Pe 1 iunie la ora 16:00, in foisorul de lemn din Parcul IOR, unde Itsy Bitsy, partenerii nostri, organizeaza o multime de activitati pentru copii. Cred ca este momentul si locul potrivit pentru lansarea cartii.

Care sunt asteptarile tale legate de acest proiect?

Sa ajunga la cat mai multi copii si sa ii ajute in ceea ce fac.
Este de fapt o lectie desprinsa din cursul „Copiii spun...” de care ei au nevoie.

Te gandesti sa continui?

Am descoperit ca imi place, iar subiectele de atins sunt multe. Asa ca „Va urma...” Iar pana atunci ne intalnim in fiecare luna la „Copiii spun – un curs ca o joaca”. Urmatorul va fi pe 20 mai.

Cat din lucrurile pe care le gasim in carte au legatura cu fiica ta, Jasmina?

Aceasta poveste are legatura cu absolut toti copiii si nu numai. Cati dintre noi adultii nu ne intalnim cu asemenea situatii si traim aceleasi stari?

Cum ai descrie relatia voastra? Care este activitatea voastra preferata?


Joaca.
Joaca este cel mai bun mod de a-ti cunoaste copilul si de a ti-l apropia. Ei transmit multe lucruri prin joaca. Sentimente, dorinte, chiar frustrari pe care ei nu si le pot explica sau transmite. Asadar, jucati-va, tavaliti-va si radeti alaturi de copiii vostri, oricat puteti!
 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod