Fuego a dedicat expozitia de tablouri de la Palatul Parlamentului regretatului poet Grigore Vieru!

Cu surle și trâmbițe și-a expus Paul Surugiu tablourile la Palatul Parlamentului. Interpretul a lucrat de zor o vară întreagă la o superbă colecție de case care poartă denumirea sugestivă CASA PĂRINTEASCĂ, după versurile poetului Grigore Vieru. Nu îmtâmplător a fost ales și numele evenimentului. Căsuțele vor să poarte cu gândul în copilărie pe toți cei ce admiră, iar Paul Surugiu afirmă că a vrut să readucă în atenție simbolurile românilor, el pictând locuințe tradiționale din mai toate zonele țările, inspirându-se pentru asta din exponatele de la Muzeul Satului.

Seara de luni a fost una specială, plină de vedete, de steaguri tricolore, de muzică populară și patriotică.

O unire între cele două maluri ale Prutului prin expoziția realizată de artist în memoria lui Grigore Vieru cu toate elementele sale de arhivă – manuscrise, câtece, poze, medalii, cărți, autografe.
Dar surpriza serii a venit tocmai din partea familiei VIERU, fii poetului, dar și soția acestuia, Raisa, venind tocmai de la Chișinău să-l susțină pe Paul Surugiu. Interpretul a fost uimit în momentul în care i-a văzut. Spectaculos a fost discursul soției poetului care a afirmat răspicat că Fuego a fost considerat de Vieru, pentru glasul și pentru sensibilitatea sa, cel de al treilea fiu! De asemenea, aceasta a afirmat că românii, fie că sunt pe acest mail, sau pe celălalt, au nevoie de poezia lui Vieru pentru a mai păstra cât de cât urma de patriotism din ei!
 
Am fost bucuros să-i am aproape pe cei din familia Vieru.
În fond, am pictat aceste case cu gândul la el, la poezia lui, prima pictură cu o casă fiind chiar cea a lui de la Pererâta, de mail de Prut! Pentru mine, Grigore Vieru a fost ca o duminică – o bucurie și o onoare, iar expoziția aceasta îi este dedicată! Casele mele sunt fragmente de țară, sunt imagini rupte din mândria spațiului care ne definește.
Colorate sau difuze, au plăcut, au adus aminte de acasă, de locul din care am pornit cu toții, reușind să desăvârșească o seară în care cei prezenți, cărora le mulțumesc că mi-au fost alături, au încercat emoții puternice.
Ele au fost vedetele – casele!
", a declarat Paul Surugiu.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod