Festivalul internațional Revolve Dance Festival 2018 a început în Bucureşti

Festivalul internațional Revolve Dance Festival 2018, ajuns la cea de-a doua editie şi devenit unul dintre cele mai importante festivaluri şi hub-uri de balet şi dans contemporan din România, a debutat ieri 18 iunie, la Teatrul Principal, Sala Rapsodia, din Bucuresti şi se va încheia pe 30 iunie printr-o gală de premiere a celor mai talentați tineri dansatori profesionişti.
Revolve Dance Festival  2018 propune două săptămani de cursuri intensive şi workshop-uri în spiritual celor mai prestigioase direcții, metode şi şcoli de balet la nivel mondial, Săptămâna Vaganova între 18 si 23 iunie şi Săptămâna Alonso între 25 si 30 iunie. Festivalul adduce în țară, pentru cea de a II-a ediție, profesori de renume de la Academia de Balet Vaganova, Sankt Petersburg (Alexei Moskalenko, Misha Tchoupachov si Nina Ivanovich), cea mai veche şi prestigioasă şcoală de balet din lume, şi de la Academia de Balet și Dans Annarella Sanchez, Portugalia, şcoala care a relansat în Europa metoda de dans cubaneza, Alonso, metodă premiată în ultimii 4 ani, la Youth America Grand Prix cu premiul Most Outstanding School.

Adresat atât tinerilor elevi ai şcolilor de dans din România şi din ţările învecinate, cu vârste cuprinse între 10 şi peste 19 ani, care îşi doresc să devină dansatori profesionişti, cât şi profesorilor acestora care vor putea aprofunda noi tehnici şi vor putea obţine o diplomă de recunoaştere din partea unor maeştri internaţionali, Revolve Dance Festival  2018 se va încheia cu un eveniment de amploare deschis publicului larg, Gala Revolve Dance Festival.
Gala urmărește punerea în scenă a tehnicilor învățate pe parcursul workshop-urilor din săptămânile festivalului, dar și aducerea în lumina reflectoarelor a unor nume sonore din lumea dansului internațional.

Astfel, alături de Cristina Dijmaru și Iancu Ovidiu Matei, prim-soliști ai Operei Naţionale București, Kirill Ermolenko (Rusia) și Ayaka Nagai (Japonia), Oliver Chang (Spania) și Misato Isogami (Japonia), prim-soliști ai Teatrului de Balet din Sibiu sau Eva Branco din Portugalia, pe scenă vor urca elevii cu cele mai bune rezultate obţinute în ultimul an ai Liceului Floria Capsali din Bucuresti - Sara Mateescu (Locul I la Olimpiada Națională de coregrafie), Bianca Badea (Locul II la Finala Youth America Grand Prix, New York) și Rebecca Rudolf (Locul I la Semi-finala Youth America Grand Prix, Barcelona).

"Baletul reprezintă mai mult decât ceea ce ni se arată într-un spectacol, mai mult decât artă, mai mult decât emoție și mult mai mult decât talent.
Baletul înseamnă disciplină, ani numeroși de muncă transpusă în studiul tehnicilor, a ținutei, dezvoltarea flexibilității și, desigur, investiție, întrucât un dansator investește timp, resurse fizice, psihice şi financiare." - Izabela Rudolf, organizator Revolve Dance Festival  2018. 

Festivalul Revolve Dance Festival  2018 este organizat de  ASIS Mapamond cu spirjinul Casei de Balet.

Bilete pentru gală se găsesc la Casa de bilete a Teatrului Principal, Sala Rapsodia, din Strada Lipscani, nr 53, iar pretul este de 80 ron/50 ron și 15 ron pentru elevi.

Mai multe informații se găsesc pe site-ul www.revolvedance.info

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod