Dragos Bucur, declaratii uluitoare la Gold Fm

Actorul Dragos Bucur a fost invitatul Matinalului Gold Fm, Gold Morning cu Gianina Corondan, Radu Buzaianu si Artur Palaghia. Dragos a avut un dialog deschis despre noua sa productie, Hawaii, despre faptul ca nu prea este chemat la auditii, motiv pentru care isi produce singur filmele, si despre cum a dormit in rulota cu intreaga familie.

Doua variante: se lasa de actorie sau isi face singur filmele


Inca de la inceputul interventiei in Matinalul Gold Fm, discutandu-se despre faptul ca este si actor si producator pentru Hawaii, Dragos Bucur a spus: “Daca lumea nu vine si urla dupa mine: «Mama, ce-l vreau pe Dragos in filmul meu!», am doua variante: sa ma las sau sa imi vad de treaba singur.” Intrebat de ce nu joaca si el in “Morometii 2”, tinand cont de lista lunga de actori cunoscuti care se afla in distributie, actorul a spus: “Sa stii ca imi pun si eu intrebarea asta. D-asta imi produc filmele. Meseria noastra e foarte ingrata. Ce faci? Stai in fata telefonului sau cu el in mana si zici: «Nu ma suna si pe mine cineva, sa dau o proba??» Stai o zi, doua trei, o luna, doua trei. Trece 1 an. Ce faci?“


Nu crede ca va mai juca teatru
Dragos Bucur se declara rupt complet de lumea teatrului. “Gianina, noi am mai vorbit…. Noi doi ne stim demult, din Teatrul Podul. Am jucat impreuna. Eu nu stiu daca mai fac vreodata teatru.

De cand s-a stins domnu Catalin Naum, parca mi s-a dus, asa, orice …. Sunt rupt complet de lumea asta.”
Despre proiectele in afara tarii, spune ca de 1 an nu a mai lucrat peste granite intrucat “Visuri la cheie e un proiect care m-a tinut foarte legat de casa. Adica, noi filmam pentru sezonul 4 inca din martie. Nu ai ce sa faci. Oricat ai vrea, nu ai timp. Noi avem 13 editii pentru sezonul asta si, sa poti sa iesi pe post cu ele, incepi cu foarte mult timp inainte.”


Hawaii, film cu buget de 700.000 euro

Despre Hawaii, Dragos Bucur a povestit ca Jesus del Cero, regizorul si co-producatorul acestui film, a venit in urma cu 2 ani si i-a povestit ca are un proiect pe care doreste sa il faca. «Stiu ca tu ai casa de productie. Hai sa incercam sa depunem la CNC, poate reusim sa facem un film», i-a spus del Cero. «Da, foarte frumos scenariul, singura conditie este sa joc in film. Am depus la CNC, am luat o parte din bani, vreo 30% din buget. Dupa aceea ne-am mai chinuit vreun an, am mai strans bani si l-am facut”, a povestit Dragos.

Gianina, Radu si Artur au aflat ca bugetul filmului este de aproximativ 700.000 de euro (3 milioane de lei). “Stii cum e partea asta cu finantarile? Ca lumea nu prea vorbeste. E complicat, dar pe de alta parte se poate. Exista niste portite. Sunt niste bani pe care ii poti lua din publicitate, sunt niste bani pe care ii poate lua casa de productie sau regizorul - ca urmare a succesului filmelor anterioare si asa mai departe. In Romania nu functioneaza sistemul Box Ofice” – a explicat Dragos in momentul in care Artur a punctat ca se pot lua bani si daca ai ca actor pe Dragos Bucur.

“In cazul sponsorilor se reduce la expunere. Din pacate, filmele romanesti nu au o expunere foarte, foarte mare. Mai degraba bagi bani intr-un videoclip si are pe Youtube 10 milioane de vizualizari.” Dragos a explicat ca acest buget de 700.000 de euro nu este atat de mare, pentru ca trebuie luat in calcul numarul de zile de filmare, echipa (intre 50 si 60 de oameni – platiti pe zi timp de 30 de zile), cazarea, mesele, post-productia, sunetul, efectele speciale, masinile distruse in cascadorii, casacadorii, etc.


Primul week-end, cel mai important pentru un film  

“Hawaii e un film spectaculos. Are scene de cascadorie, are baloane care se inalta prin cer, e film de epoca cu masini… Actiunea se petrece in Romania anului 1988 si este poveste unui baiat care afla ca a primit o mostenire de 3 milioane de dolari. N-as spune ca e chiar comedie, e si o poveste de dragoste, e si actiune… Apare Vasluianu si, evident, intre Vasluianu si Bucur trebuie sa fie putina actiune. E un film de public. Adica poti sa mergi la cinema si poti sa stai cat dureaza, sa mananci si un Popcorn, sa iesi si sa vorbesti despre film, sa il recomanzi mai departe. Cred, la fel ca la «Doua lozuri», ca daca oamenii apuca sa intre in sala vor spune mai departe. Important este sa mearga in primul week-end. Daca nu merg in acest prim weekend, filmul nu are incasari si inseamna ca cinema-urile nu te mai programeaza in zile si in slot-uri bune”, puncteaza actorul.


Dragos a facut o dezvaluire, in premiera: «Furia neagra», Dacia din «Doua lozuri», are rol in Hawaii.

Iar ascultatorii de Gold Fm au fost provocati sa spuna ce rol cred ei ca are celebra masina.


El, Dana si copiii au dormit in rulota

Dragos Bucur a povestit ca acea calatorie lunga cu rulota, despre care au povestit el si sotia sa, Dana Nalbaru, va fi inceputa mai mult ca sigur in ianuarie 2018. “Sunt in renovari cu casa si am dormit toti in rulota. “ Momentan au gata doar baile, dar le sunt atat de dragi incat recunoaste ca le vine sa stea numai in baie. Design-ul il face impreuna cu unul dintre arhitectii emisiunii de la ProTv. Recunoaste ca i-au placut multe dintre ideile implementate de cei trei arhitecti in renovarile facute pentru emisiune, dar ca nu are cum sa le implementeze acasa.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod