Dana Săvuică și Bogdan Stoica - duel inedit la targul de carte Gaudeamus

Editura Univers și Dana Săvuică vă invită miercuri, 22 noiembrie, ora 13,00, la standul 3.0, parter, unde va avea loc un eveniment-happening sub forma unui duel inedit între Dana Săvuică, autoarea a două texte în antologia Cum e să fii fată, și Bogdan Stoica, autorul seriei Tipul din filme nu există și al unei cărți de fotografie cu telefonul.

În ultima vreme, în România se deplânge „masculinizarea“ femeii și fenomenul invers în ceea ce privește înfățișarea, comportamentul, obiceiurile bărbatului modern. Proiectul Editurii Univers a constat în provocarea adresată mai multor autoare de notorietate de a răspunde la această întrebare: Cum e să fii fată, iar rezultatul  este o carte surprinzătoare și captivantă  în care nouă autoare ne împărtășesc perspectiva lor asupra lumii la feminin: Cristina Andone, Ioana Chicet-Macoveiciuc, Adela Dan, Raluca Feher, Miruna Ioani, Andra Nistor, Melinda de Ross, Victoria Serman și Dana Săvuică, care a semnat două texte aici.

Formator de opinie în diverse domenii, Dana Săvuică are o vastă experienţă profesională, acumulată în cei douăzeci şi cinci de ani de carieră în TV, modă şi business.

Este cunoscută publicului datorită emisiunilor sale TV de mare succes. În 1997, a lansat prima şcoală de bune maniere şi dezvoltare personală din România, în parteneriat cu revista Cosmopolitan şi L’Oréal. În acelaşi an a deschis Școala şi Agenţia de modelling Etiquette, care a format modele de renume internaţional. A organizat primul festival de modă internaţional din Bucureşti, „East on Catwalk“, având‐o ca ambasador onorific pe actriţa Catherine Deneuve, cu participarea a 13 designeri din Europa. Dana Săvuică este autoarea a două cărţi: Cum să‐l ţin doar pentru mine şi Cum să fiu bărbatul unei singure femei?!, vândute în peste 20 000 de exemplare, și a participat alături de opt autoare la antologia Cum e să fii fată (Editura Univers, septembrie 2017).
Recent, a obținut Premiul pentru debut scriitoricesc la Gala Performanței & Excelenței, 2017 pentru textele publicate în antologie.

În acest dialog-surpriză la care vă invităm la Gaudeamus, publicul va afla și punctul de vedere al bărbaților: Bogdan Stoica afirmă și în viața reală, la fel cum o demonstrează în cărțile sale pline de autenticitate și umor, că Tipul din filme nu există. Apariția cărții Tipul din filme nu există, în 2016, a avut un efect fără precedent asupra publicului din România: autorul și editura au primit mii de e-mailuri și mesaje pe Facebook, fotografii cu cartea în destinații exotice sau în compania unor cititoare de o frumusețe amețitoare au circulat și au devenit virale, s-au vândut în mai puțin de un an peste 12000 de exemplare, iar cererile adresate autorului pentru următoarea carte, cu texte asemănătoare, au devenit imperioase.  Așadar, Tipul din filme nu există, dar se întoarce cu texte noi: vom afla care e măritata lui preferată, cum a ratat o tipă mișto și ce dialoguri halucinante poate purta pe mesageria Facebook.

Și vom afla, mai ales, cu cine a ajuns să împartă casa și masa pentru restul zilelor lui. Despre toate acestea, în premieră la Gaudeamus.

Autorul cărții, Bogdan Stoica, a abandonat jurnalismul în favoarea fotografiei profesioniste. N-a abandonat și scrisul: scrie constant pe blog și, în ultimii ani, multe dintre textele lui de pe bogdanstoica.ro au adunat sute de mii de cititori și au devenit virale. A scris trei cărți, dintre care Tipul din filme nu există s-a transformat într-un adevărat fenomen în online. De anul acesta, și-a propus să sprijine tineri autori români și promovează asiduu primul volum din autobiografia Jurnal de Ghenă (disponibil în curând, urmăriți site-ul Univers). Își umple timpul liber cu pasiunea sa pentru upcycling și este unul dintre scriitorii de pe kolectionarul.ro.

Parteneri eveniment : Meli Melo Paris, Douglas.
 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod