"Cina cu Anna Karenina", de Gloria Goldreich

Sase femei se reunesc intr-un grup de lectura, impartasind aceeasi pasiune pentru literatura. Desi nu sunt prietene, fiecare nutreste o profunda intelegere pentru celelalte. Sau cel putin asa cred ele.
Sase femei se reunesc intr-un grup de lectura, impartasind aceeasi pasiune pentru literatura. Desi nu sunt prietene, fiecare nutreste o profunda intelegere pentru celelalte. Sau cel putin asa cred ele.

Intr-una dintre noptile in care s-au adunat pentru a discuta despre carti, afla cu uimire ca tanara cea mai invidiata din grup divorteaza de sotul ei cel perfect pentru un motiv pe care nu vrea sub nici o forma sa-l divulge celorlalte. Faptul ca o casnicie ce parea idilica s-a dovedit atat de vulnerabila le uluieste, impingandu-le sa speculeze asupra cauzelor si asupra motivului care ar constitui tradarea absoluta in propria relatie.


De-a lungul unui an, in timpul unor discutii despre romanele lor preferate, ele dezvaluie povara, amaraciunea si adevarul dureros pe care le-au tinut ascunse, si, facand asta, incearca sa gaseasca curajul de a deschide un nou capitol in viata lor.

Scrisa cu o intuitie remarcabila, Cina cu Anna Karenina analizeaza vietile complexe si prieteniile femeilor moderne. Din rivalitatile lor ascunse, ce pornesc de la problemele pe care le au cu sotii sau cu iubitii, naratiunea poetica a Gloriei Goldreich extrage emotiile individuale si stradaniile lor de a depasi situatiile critice, cu umor si inteligenta.

Gloria Goldreich a obsolvit cursurile Universitatii Brandeis.
in studentie, a castigat concursul de proza scurta organizat de Seventeen Magazine, revista care i-a publicat pentru prima data un text original.

Este autoarea unei serii de carti pentru copii, a unor romane pentru tineri si editorul antologiei premiate A Treasury of Jewish Literature. Romanul Leah’s Journey a castigat National Jewish Book Award pentru fictiune in 1979, iar cel de-al doilea roman, Four Days, a fost recompensat cu Federation Arts and Letters Award. Multe dintre cartile ei au fost selectate pentru The Book of the Month Club, Literary Guild si Troll Book Club.
Este casatorita cu un avocat si este mama a trei copii.

Cina cu Anna Karenina
Editura Rao
Gloria Goldreich
Categorie: fictiune adulti
Domeniu de editare: drama
Colectie: Pentru tine
Format: Biblioteca (12,5 x 20,0 cm)
Traducator: Ana Niculescu
Numar de pagini: 352
Data aparitie: februarie 2010
Pret: 39,99 RON
ISBN: 978-973-54-0051-4
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod