Secretul din spatele antrenamentului cu sfori de la sală

Antrenamentul cu sfori, folosit în multe discipline de fitness, este pe cât de fascinant atunci când îl privești, pe atât de eficient pentru slăbit și definire musculară. Manevrarea funiilor cu ambele mâini, de sus în jos, în viteză, până când frânghiile se unduiesc în aer în formă de S lucrează într-un mod extraordinar mușchii abdominali și intensifică metabolismul arzând rapid grăsimea nedorită.
Acest tip de antrenament face parte și din seria de exerciții din centrul Bodyshape, București, iar Flavius Ursachi, Head Coach la Bodyshape Transformation Centre şi dublu campion naţional de Culturism şi Fitness, explică în detaliu de ce este atât de eficient.

“Dacă ai văzut cum se desfășoară un antrenament cu sfori, cu siguranță ai fost impresionat. Dar sunt convins că te-ai întrebat dacă este și eficient și care sunt beneficiile. Antrenamentul cu sfori stimulează extraordinar metabolismul într-un timp foarte scurt. Un astfel de antrenament necesită mult oxigen și crește consumul de oxigen post antrenament mai mult decât orice altă formă de antrenament tradițional.
Asta înseamnă că antrenamentul cu sfori este o modalitate foarte eficientă de ardere a grăsimii care te face mai puternic și mai rezistent în același timp. Astfel, dacă te antrenezi în mod regulat cu sfori vei avea un corp mai suplu și mai tonifiat, dar și mai puternic și mai rezistent în același timp.

ANTRENAMENTUL CU SFORI SE POATE DIVERSIFICA USOR

Sforile sunt un accesoriu fantastic pentru că sunt portabile și te poți antrena oriunde cu ele: în parc, pe plajă sau în sală. Majoritatea oamenilor cred poți face doar valuri alternative cu două mâini cu aceste sfori, dar în fapt poți face peste 30 de mișcări și combinații cu aceste accesorii.
Sunt exerciții specifice pentru forță, rezistență aerobă sau rezistență anaerobă. Le poți face singur sau cu un partener.

ANTRENAMENTUL CU SFORI ESTE FOARTE BUN PENTRU ABDOMEN ȘI LANȚUL MUSCULAR POSTERIOR

Mulți cred că este benefic doar pentru tonifierea brațelor. Dacă te antrenezi corect, mișcările de val pe care le faci cu sfoara trebuie inițiate din șolduri. Acest lucru este foarte benefic pentru femurali, fesieri și erectori spinali. De asemenea un lucru interesant la acest tip de antrenament este forța care se întoarce prin sfori. Menținerea echilibrului și absorbția șocului dat de sfori duce la o bună activare a abdomenului.

ANTRENAMENTUL CU SFORI ÎȚI ANTRENEAZĂ MINTEA

Dacă te antrenezi intens cu acest accesoriu, 30 de secunde pot părea o eternitate.
Trebuie să îți forțezi mintea să nu renunțe și să reziste oboselii musculare și senzației de sufocare. Cu perseverență și dedicare poți ajunge să faci antrenamente complete cu sfori de până la 10-20 de minute.

ANTRENAMENTUL CU SFORI ARE UN IMPACT SCĂZUT ASUPRA ARTICULAȚIILOR

Acest tip de antrenament este o alternativă extraordinară la activitățile cu impact ridicat precum alergatul sau săritul. Este foarte eficient pentru persoanele cu probleme de glezne, genunchi, șolduri pentru că poți stimula ritmul cardiac foarte mult fără stres pe articulații”, explică Flavius Ursachi, Head Coach la Bodyshape Transformation Centre.

Antrenamentul cu sfori face parte din suita de antrenamente cu greutatea corpului sau cu accesorii minimale din clasele Bodyshape Transformation Center, cu care mii de bucureșteni au slăbit 4000 kg si 20.000 de cm din talie si de pe solduri.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod