Ce este antrenamentul HIIT și cum te ajută să slăbești cel mai rapid

Antrenamentul de tip HIIT (High Intensity Interval Training) este considerat cel mai eficient program pentru arderea grăsimilor și pentru tonifierea corpului. Mulți îl consideră doar potrivit celor care au deja un istoric în a se antrena intens la sală. Totuși, HIIT poate fi adaptat oricărei persoane care vrea să facă mișcare și să vadă rezultatele foarte curând.

Flavius Ursachi, HeadCoach la Bodyshape Transformation Center, centrul de transformare corporală din București, ne explică ce sunt aceste antrenamente, ce beneficii oferă și cum pot fi efectuate corect, pentru a obține transformarea corporală dorită, în cel mai scurt timp.

Ce sunt antrenamentele HIIT

“Antrenamentele în Intervale de Intensitate Ridicată (HIIT) presupun alternarea exercițiilor fizice, care presupun efort intens, cu cele de intensitate scăzută, cu scurte pauze între seturile de exerciții efectuate. Atunci cand te antrenezi intens, prodomină funcțiile anaerobe ale metabolismului ce oferă arderea foarte eficientă a grăsimilor. În schimb, atunci când efectuezi exerciții usoare, funcțiile aerobe ale metabolismului sunt cele care primează. Acestea te ajută să lucrezi eficient, însă la un nivel redus de intensitate, care îi permite organismului să se refacă.  Prin alternarea acestor exerciții, îndrumate de antrenor personal sau în grup, cum avem la Bodyshape, cu scurte pauze între reprizele de efort depus, vei reuși să slăbești repede și să îți tonifiezi corpul”, declară Flavius Ursachi, HeadCoach la Bodyshape Transformation Center.

De ce sunt bune antrenamentele HIIT

Antrenamentele HIIT contribuie la dezvoltarea rezistenței organismului, la arderea rapidă a grăsimilor, la îmbunătățirea metabolismului, asigură rezultate și după încheierea sesiunilor de antrenament.
În plus, nu ai nevoie de echipamente, te ajută sa elimini grăsimea, fără a pierde masa musculară, contribuie la menținerea sănătății inimii tale, la îmbunătățirea consumului de oxigen,  la reducerea tensiunii arteriale și reduc nivelul zahărului din sânge
”, adaugă Flavius Ursachi, HeadCoach la Bodyshape Transformation Center.

Tipuri de exerciții în antrenamentele HIIT


„Antrenamentele HIIT sunt diverse și pot fi personalizate în funcție de fiecare persoană în parte, de  condiția sa fizică și de targetul propus. Schema standard presupune alternarea exercițiilor fizice care presupun efort, timp efectuate timp de 30 secunde, cu cele de intensitate scăzuta, efectuate tot timp de 30 secunde. Durata integrală a circuitului poate fi de 30 minute, cu 10 secunde pauză între repetări. Putem include genuflexiuni, fandări, cățărări, flotări. Circuitele de la Bodyshape sut create pentru a oferi rezultate rapide în timp scurt. Un antrenament complet, cu tot cu încălzire și streching, durează 45 de minute, și a ajutat mii de oameni să slăbească și să ajungă să aibă un corp bine definit”, declară Flavius Ursachi, HeadCoach la Bodyshape Transformation Center.

Bodyshape Transformation Center este sala de sport din zona Aviației, unde, anul trecut, sute de bucureșteni, mulți corporatiști, au ajuns în forma fizică dorită și au dat jos peste 1,5 tone de grăsime, prin antrenamente de 45 de minute, de trei ori pe săptămână.


Specialiștii de la Bodyshape Tranformation Center au ajutat mii de bucureșteni să slăbească sănătos, în special prin programul 6 Week Challenge, prin care se pot slăbi 6 kilograme în 6 săptămâni. Rezultatele sunt datorate îmbinării a trei piloni: antrenamente ghidate, nutriție personalizată și coaching pentru motivație și pentru a scăpa de mâncatul emoțional.

Sesiunile de coaching sunt urmate în paralel cu antrenamentul la sală, supravegheat de instructori cu expriență, mulți dintre aceștia campioni internaționali la diverse sporturi, obișnuiți astfel cu tot ce înseamnă pregătire psihică înaintea unei competiții. Având această componentă de coaching, cei care intră în lupta cu kilogramele în plus vor fi mult mai motivați, vor face sport cu plăcere, nu vor mai fi tentați să renunțe și își vor atinge obiectivele în timpul alocat de la bun început.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod