Vacanțele exotice preferate de români după perioada sărbătorilor de iarnă

Sătui de ger și de deszăpezirea mașinilor, tot mai mulți români cu bani își cumpără vacanțe last minute în destinații calde, exotice, profitând și de reducerile de până la 40% oferite celor care se hotărăsc în ultimul moment, cumulate cu scăderile firești ale prețurilor vacanțelor în perioada de după Revelion. Turiștii aleg destinații unde se poate face plajă, precum Dubai, Republica Dominicană, Thailanda sau Maldive, potrivit datelor Christian Tour, cea mai mare agenție de turism din România.

Vacanţele exotice au devenit tot mai atractive pentru turiştii români în ultimii 2-3 ani, observându-se creşteri importante ale rezervărilor pentru destinaţiile îndepărtate şi calde pe durata sezonului de iarnă din ţara noastră.

"În ultimii ani, Dubai și Emiratele Arabe Unite au devenit tot mai interesante și pentru turiştii români.
Cererea pentru această zonă a început să crească începând din 2013 şi a fost în continuă creştere până în prezent. Numărul celor care au plecat prin Christian Tour în această destinaţie, a crescut în 2016 cu peste 30% faţă de anul anterior. Pentru prima parte a anului 2017, trendul se păstrează, de asemenea, ascendent
", a declarat Marius Pandel, CEO Christian Tour.

Perioada ideală pentru achiziţionarea vacanţelor în destinaţii exotice începe din lunile octombrie-noiembrie, însă un număr tot mai mare de turişti profită şi de numeroasele oferte Last Minute disponibile cu precădere după perioada sărbătorilor de iarnă. Perioada optimă de călătorie în destinaţii exotice din Asia de Sud-Est, în Orientul Mijlociu sau în Caraibe, este cuprinsă în intervalul noiembrie - aprilie.

Cei mai mulţi dintre cei care vânează cele mai mici tarife, însă, aleg să călătorească imediat după sărbătorilor de iarnă, atunci când preţurile scad cu pana la 35-40%.
Astfel, se constată că un număr tot mai mare de turişti solicită vacanţe în zone calde în această perioadă friguroasă din România. Se poate estima, astfel, o creştere a cererii pentru aceste destinaţii, în ultimele săptămâni, cu circa 20-25% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cele mai căutate destinaţii exotice în acest sezon sunt Dubai & Emiratele Arabe (atât vacanţe în oraş, cât şi în resorturi aflate pe plajă în alte Emirate, în afara Dubaiului); Thailanda (cu precădere zona Phuket, Krabi sau Koh Samui - zone de plajă), Bali, Republica Dominicană, Mexic, Maldive și Zanzibar.

Pachetele pentru aceste destinaţii pornesc de la 500-550 euro/persoană pentru un sejur de 7 nopţi în Dubai, 1.000-1.200 euro/persoană pentru un sejur similar în Thailanda, Bali sau Republica Dominicană; și 1.500-1.600 euro/persoană pentru un sejur în Maldive sau Zanzibar.
Pachetele includ bilet de avion, cazare pentru 7 nopţi în resorturi de 3*- 4* şi masă inclusă în funcţie de hotel şi de specificul destinaţiei (ex. Rep. Dominicană şi Mexic sunt celebre pentru resorturi All Inclusive, în timp ce în Dubai sau Thailanda cele mai multe hoteluri oferă doar cazare cu mic-dejun).

Turiștii care merg în astfel de vacanțe pe perioada iernii, sunt cupluri sau familii (30-45 de ani) cu un copil mai mare de șapte ani, venituri ridicate și care provin din mari orașe precum Bucureşti, Cluj, Timişoara și Constanţa.

În ultimii ani, destinația Dubai a devenit tot mai căutată de către români, pe fondul diminuării substanțiale a costului sejurului. Există acum un număr tot mai mare de zboruri spre Dubai, operate atât companii de linie (Tarom şi Fly Dubai), dar şi low cost (Wizz Air, cu zbor din Bucureşti şi din Cluj Napoca).
De asemenea, introducerea cursei directe Cluj-Dubai a dus la creșterea vânzărilor pentru această destinaţie, din Cluj, cu peste 70% în ultimul an.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod