7 reguli Feng Shui pentru amenajarea dormitorului

7 reguli Feng Shui pentru amenajarea dormitorului

Potrivit practicii chinezeşti Feng Shui, în jurul nostru există mai multe tipuri de energie, care au capacitatea de a ne influenţa viaţa.
Deşi te străduieşti să amenajezi şi să decorezi o cameră aşa cum ai visat, este posibil să nu te simţi complet confortabil în ea. Pentru a beneficia de energia pozitivă, care îţi aduce o stare de bine, prosperitate şi noroc, trebuie să organizezi eficient obiectele din locuinţa ta. Iar dormitorul este cel mai important pentru că petreci multe ore dormind sau relaxându-te. Iată ce reguli feng shui să respecţi pentru dormitorul tău:

Nu păstra lucruri sub pat

Este esenţial ca energia să circule liber, de aceea nu este recomandat să păstrezi lucruri sub pat. Deşi poate că este dificil, mai ales în apartamentele mici, specialiştii feng shui recomandă ca spaţiul de sub pat să rămână liber.
În acest fel energia va circula liber în timp ce dormi, iar tu vei avea un somn mult mai odihnitor.

Curăţă şi eliberează

Primul pas pentru a crea un mediu calm şi relaxant este acela de a te asigura că în dormitorul tău este ordine şi curăţenie. Fă o curăţenie temeinică, organizează dulapurile, aspiră sub pat şi renunţă la lucrurile de care nu ai nevoie. Prea multe obiecte îngrămădite în jurul tău îţi consumă inutil energia.

Nu trăi în trecut

O altă regulă feng shui este de a te desprinde de trecut pentru ca prezentul să nu aibă de suferit. Nu păstra obiecte din obligaţie, obiecte care îţi amintesc de perioade neplăcute sau de relaţii destrămate.
Acestea te vor împiedica să evoluezi şi îţi vor aduce o energie negativă.

Alege un pat cu tăblie

Capătul patului ar trebui să fie definit, de aceea este important să alegi un cadru de pat cu tăblie. Iar dacă patul tău nu are una, îi poţi adăuga foarte uşor. Agaţă pe perete, la capătul patului, o bucată de material textil în culorile sau imprimeurile tale favorite. O tăblie, chiar şi una aparentă, aşa cum este cea din material textil, ne oferă senzaţia de siguranţă şi protecţie în timpul somnului, potrivit specialiştilor feng shui citaţi de housebeutiful.com.

Repară tot ce este stricat

Este uşor să treci cu vederea micile probleme care apar în locuinţa ta precum uşa care scârţâie, dulapul care nu se închide prea bine sau perdeaua puţin descusută. Dar este extrem important să remediezi tot ceea ce nu funcţionează, este defect sau are mici probleme.
În acest fel vei atrage energia pozitivă şi vei face ca totul în viaţa ta să meargă ca pe roate.

Reglează lumina

Lumina are un rol atât de important asupra stării noastre psihice încât este absolut obligatoriu să poţi regla cantitatea de lumină de care ai nevoie în fiecare zi. Investeşte în corpuri de iluminat care îţi permit să reglezi lumina, dar şi în draperii şi perdele care să blocheze sau să permită pătrunderea luminii, în funcţie de preferinţele tale de moment.

Nu folosi prea multe oglinzi

Dacă vrei să-ţi pui oglinzi în dormitor, evită să le aşezi în partea opusă a patului sau în partea opusă ferestrei. Oglinzile reflectă energia şi lumina, iar atunci când îţi vezi reflexia în oglindă în timp ce stai în pat îţi poate distrage atenţia şi îţi îngreunează somnul.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod