Un sfert din românii care merg la mare în străinătate își rezervă vacanța din această toamnă, pentru a beneficia de reduceri de 45%

Mai mult de 25% dintre românii care vor pleca vara viitoare în vacanțe într-o destinație de litoral din străinătate își cumpără sejururile încă din această toamnă, pentru a beneficia de reducerile de până la 45%, potrivit estimărilor Christian Tour, cel mai mare touroperator din România.
Dacă în urmă cu cinci ani doar 3-5% dintre turiștii care plecau vara la mare își cumpărau vacanțele încă din toamna anului anterior, numărul acestora crește constant de la an la an. Românii au înțeles că doar achiziționând cât mai din timp pachetele turistice pot benefica de reduceri substanțiale și, în plus, pot alege primii hotelurile preferate. De aceea, Christian Tour a lansat campania First Minute, prin care pune la dispoziția turiștilor vacanțe cu reduceri de până la 45% în stațiuni din Grecia, Turcia și Egipt, unele dintre țările preferate de români pentru petrecerea concediului de vară. Astfel, aceștia își pot planifica deja vacanța în stațiunile grecești Creta, Corfu, Lefkada, Zakynthos, Thassos și Halkidiki, în stațiunea Antalya din Turcia, destinație ideală pentru familiile cu copii, precum și în stațiunea egipteană Hurghada, care revine spectaculos în preferințele turiștilor români.
 
În vara anului 2017, multe hoteluri din Grecia și Spania au avut grad de ocupare de 100%, iar românii care au așteptat ofertele last minute pentru a merge în vacanță nu au mai găsit locuri libere în unitățile de cazare dorite și au plecat dezamăgiți din agenție.
Oamenii trebuie să știe următorul lucru: camerele în hotelurile bune sunt rezervate cu câteva luni bune înainte. De exemplu, turiștii germani obișnuiesc să își cumpere vacanța de vară până la sfârșitul lunii ianuarie”
, a declarat Marius Pandel, CEO Christian Tour.
 
El recomandă turiștilor ca rezervările să se facă din timp pentru a prinde cele mai bune oferte. Inclusiv în ceea ce privește pachetele turistice care includ transport cu autocarul, cei care vor să prindă un loc în față trebuie să își facă rezervare din vreme. Pentru a beneficia de reducerile din cadrul programului First Minute, turiștii trebuie să achite un avans de 25 de euro din prețul total al vacanței, urmat de plata în rate a pachetului turistic: 30% până la 31 ianuarie 2018, 60% până la 31 martie 2018.
Restul sumei trebuie achitat cu 21 de zile înainte de călătorie.

Sejurul rezervat în această perioadă poate fi achitat în rate, ceea ce reprezintă un mare avantaj pentru turist, care nu va mai avea impresia că își golește portofelul atunci când cumpără un sejur. Nu în ultimul rând, oamenii au mai mult timp să-și planifice vacanța, de la hotelul în care se cazează până la obiectivele turistice pe care își propun să le viziteze”, a adăugat Marius Pandel.
 
În general, pachetele turistice puse în vânzare includ 7 nopți de cazare, masă și transport după preferințe (avion/autocar/mașina proprie). Cele mai mari economii le fac turiștii care aleg să fie proprii șoferi în vacanță. Astfel, cei care pornesc la drum cu mașina personală se pot îndrepta spre Zakynthos, unde 7 nopți de cazare la un hotel de tip studio, fără mic dejun, costă doar 39 de euro de persoană (fără taxe).
Turiștii mai pretențioși se pot orienta spre hotelurile de patru stele din Corfu, unde pentru 7 nopți de cazare cu demipensiune și transport cu avionul trebuie să plătească de la 378 de euro de persoană (fără taxe).

În Antalya, vedeta destinațiilor de vară din ultimii ani, 7 nopți de cazare în regim all inclusive la un hotel de 4 stele, plus transport cu avionul, îi costă pe cei care fac rezervarea în această toamnă de la 294 de euro de persoană (fără taxe). Persoanele care vor să se bronzeze vara viitoare pe malul Mării Roșii, în stațiunea Hurghada, pot plăti de la 478 de euro de persoană (fără taxe). Pachetul include 7 nopți de cazare în regim all inclusive la un hotel de cinci stele și transport cu avionul. Campania First Minute se desfășoară de la începutul lunii octombrie până în noiembrie, iar ofertele sunt disponibile inclusiv la Târgul de Turism al României, ediția de toamnă, care se va desfășura în perioada 16-19 noiembrie 2017, la Centrul Expozițional Romexpo. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod