Stejarii Country Club organizează selecţia pentru Şcoala de Înot Camelia Potec, ediţia 2016

Stejarii Country Club organizează sâmbătă, 27 februarie, începând cu ora 10:00, etapa municipală de selecţie pentru Şcoala de Înot Camelia Potec. Ajuns la a doua ediţie, programul este dedicat copiilor pasionaţi de nataţie, cărora Stejarii Country Club le pune la dispoziţie cursuri gratuite, alături de profesori specializaţi.

„Succesul înregistrat în cadrul primei ediţii a Şcolii de Înot Camelia Potec, organizată în 2015, ne-a bucurat şi ne-a confirmat faptul că în România există foarte mulţi copii talentaţi, care merită sprijinul Stejarii Country Club prin intermediul programelor sportive gratuite. Din acest motiv, am hotărât să dăm startul unei noi ediţii, încurajând astfel activităţile sportive în rândul copiilor”, a declarat Mihai Popa, Director Operaţional Stejarii Country Club.

Scopul selecţiei este de a identifica 45 de copii cu vârste cuprinse între 7 şi 8 ani, cu înclinaţie pentru practicarea înotului.
Copiii vor fi evaluaţi în urma unor exerciții fizice în apă și pe uscat. Nu este necesar ca aceștia să știe să înoate, ci doar să nu aibă teamă de apă. Stejarii Country Club va pune la dispoziția celor selecționați cursuri gratuite de înot, în condiţii ce întrunesc standarde internaționale. Mai mult, în tot acest timp, cei mici vor avea ocazia să îşi dezvolte abilităţile de socializare, întrând în contact cu ceilalţi copii selecţionaţi. Antrenamentele vor avea loc în perioada martie – decembrie 2016. Selecţia şi programul se vor desfăşura sub îndrumarea Cameliei Potec, Preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern.

„Înotul are beneficii multiple asupra dezvoltării armonioase a copiilor, precum îmbunătăţirea flexibilităţii, întărirea muşchilor coloanei, braţelor şi picioarelor şi obţinerea unei posturi corecte.
Astfel, cei mici trebuie încurajaţi să practice înotul, iar dacă acest lucru este posibil şi alături de profesori specializaţi, care îi vor îndruma spre obţinerea performanţelor, evoluţia lor poate fi surprinzătoare”, a declarat Camelia Potec.

Selecţia pentru Şcoala de Înot Camelia Potec se adresează copiilor din Bucureşti şi din Judeţul Ilfov, cu vârste cuprinse între 7 şi 8 ani, care sunt începători în domeniul înotului şi nu sunt legitimaţi la cursurile altor cluburi sportive. Pentru înscriere, părinţii copiilor trebuie să trimită un set de informaţii la adresa inot@stejariicountryclub.ro până marţi, 23 februarie, în limita a 200 de persoane.

Stejarii Country Club promovează beneficiile practicării înotului în rândul celor mici încă din 2014, când a găzduit Concursul Naţional de Înot „Camelia Potec.
În căutarea viitorilor campioni”, eveniment care a reunit 260 de copii din 10 oraşe ale României. Dintre aceştia, 24 de copii au beneficiat gratuit de evaluare tehnică și psihologică, de echipamente și de un program specializat de instruire pe parcursul a două cantonamente de pregătire organizate în cadrul clubului. De asemenea, în 2015, Stejarii Country Club a dat startul primei ediţii a Şcolii de Înot Camelia Potec, în cadrul căreia 60 de copii au beneficiat timp de aproape un an de zile de cursuri gratuite de înot, alături de profesori specializaţi.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod