"Secretul unui cheesecake perfect: Alegerea unor ingrediente de calitate si dozarea lor in masura potrivita" - Vlad Niculici

Absolvent de politehnica, creator de dulciuri? De unde și de când aceasta pasiune?

Viata te face uneori sa descoperi in tine pasiuni ascunse, si ceea ce credeai in tinerete si mai exact cand te decizi ce facultate sa urmezi, o si absolvi, si dupa iti dai seama ca, ‘socoteala de acasa cu cea din targ’, sunt total diferite, iar a ta viata ia alta turnura, si ‘jocurile copilariei’, pasiunea, devin realitatea actuala.In timpul copilarei petreceam mult timp impreuna cu sora mea in bucatarie, alaturi de mama noastra. Ce era la inceput o simpla curiozitate si joaca, pasiunea a rezultat catre dulciuri, iar de curand, mai exact anul trecut, am decis impreuna cu sora mea Sabina si o prietena comuna Anca, sa creem un business, #TheCheeseCakeHouse.

Cum a început povestea The cheesecake house?

Dupa facultate si un master, am incercat mai multe joburi, atat in tara, cat si in strainatate, dar parca ceva nu se lega.

M-am intors in Romania, in Cluj mai exact. Si acolo sentimentul a continuat sa nu imi dea pace. Am decis sa plec la Targu Mures la parintii mei, ca sa ma reincarc cu energia copilariei si a celor dragi. La putin timp mi-am dat seama ca ceea ce imi lipsea era o noua provocare si totodata sa fac ceva pentru mine insumi. Ceea ce avea sa fie o simpla discutie cu Sabina (sora mea) si Anca (o prietena din copilarie), a ajuns in scurt timp sa se concretizeze.

De ce cheesecake?

Pentru ca #cheesecake!!!.  Acest desert de origine greceasca, se regaseste in meniul majoritatii restaurantelor, insa retetele folosite nu fac ca acest desert sa fie redat la adevarata valoare, datorita compozitiei, mixologiei de gusturi si ornarii lui. Foarte multe persoane ar spune ca e un desert foarte usor realizabil, insa nu e chiar asa.


De unde îți iei Rețetele?

Practic este o reteta, pe care eu si colegele mele am inceput sa o stilizam in ultimii 2 ani. In momentul de fata avem peste 20 de sortimente, in care compozitia de baza ramane neschimbata si jonglam doar la partea de crusta si ornare. Clar este ca nu ne vom opri aici.



Cine te ajuta la realizarea lor și ce ingrediente folosiți?


In momentul de fata la realizarea lor contribuim doar noi 3, cei care am si pus pe picioare acest concept. In cea mai mare masura folosim ingrediente naturale, precum biscuti digestivi/fara gluten, crema de branza, smantana, oua, vanilie, fructe proaspete si multa dragoste.

Care este secretul unui cheesecake perfect?

Cred ca secretul consta in alegerea unor ingrediente de calitate si dozarea lor in masura potrivita.

Daca ne rezumam la cheesecake-urile facute la cuptor o importanta majora o au temperatura si timpul de coacere. Ornarea joaca si ea un rol important, atat gustativ, cat si vizual.

Care este cel mai solicitat cheesecake?

Deoarece fiecarui sortiment de cheesecake incercam sa ii redam un gust specific, in general clientii nostrii nu se pot opri doar la unul, motiv pentru care am lansat #rainbow cheesecake. Practic pentru acesta realizam 12 sortimente diferite si inglobam un tort din toate sortimentele. Fiind atat de complexa realizarea lui, anuntam aceasta oferta cu cateva zile inainte si il realizam doar prin precomanda.

Creator de dulciuri sau și gurmand?

Oare ce credeti? :)))  Imi plac incercarile, imi place noul si atunci nu vad cum as putea lansa un sortiment nou fara sa il gust si sa am certitudinea ca e ceea ce trebuie.



 

Cea mai simpla rețeta de cheesecake pentru cititoarele Eva.ro?

Am sa va spun reteta unui cheesecake clasic, cu care va pot asigura ca nu veti da gres.

Crusta din biscuiti digestivi si unt, compozitie din crema de branza, zahar, smantana, ou si vanilie si un invelis din sos de fructe de padure.

Foto credit: @koss.photography

PR suport - Denis Radu

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod