Sanda Zaharia, titlul mondial și trofeul Grand Champion la Campionatele Mondiale de Kempo din Las Vegas

Prima campioană din istoria Kempo-ului feminin românesc, Sanda Zaharia, a adus o nouă performanță sportului românesc, cucerind la Campionatele Mondiale de Kempo din Las Vegas titlul de campioană mondială și trofeul Grand Champion.
În marea finală, sportiva din România a învins-o categoric pe Patricia Fung din Noua Zeelanda. Performanta romancei este cu atat mai meritorie cu cat a fost obtinuta cu doar cateva zile inainte de implinirea varstei de 40 de ani, fiind practic cea mai longeviva sportiva din nationala de Kempo feminin. Marele trofeu i-a fost inmanat de insasi Jeff Speakman, presedintele Federatiei Internationale de Kempo, fiind aplaudata la scena deschisa de toti cei prezenti.

Campionatele Mondiale de Kempo din Las Vegas, ajunse la cea de-a 23-a ediție, sunt organizate de celebrul actor american Jeff Speakman, cunoscut pentru filmele de acțiune 'The Perfect weapon', 'Street knight', 'The Expert' sau 'Deadly Outbreak'.
Recunoscut pentru excelența sa în artele marțiale cu premiul 'Gold Life Achievement”, Jeff Speakman organizează anual tabere de antrenament unde participă mii de luptatori Kempo din toată lumea.

Datorită multiplelor titlurilor de campioana naţională, europeană şi mondială, obţinute in cele aproape trei decenii de activitate sportiva în special în probele Full si Knockdown Kempo, Ministerul Tineretului şi Sportului i-a acordat titlul de Maestru Emerit al Sportului Românesc. In ultimii ani, Sanda Zaharia s-a axat pe antrenorat şi arbitraj, continuand insa sa reprezinte Romania in competitiile internationale, fiind un adevarat exemplu de modestie, daruire, disciplina si devotament.
Pentru performanţele deosebite obţinute ca antrenor, Sanda Zaharia a primit din partea Ministerului şi Sportului, titlul de Antrenor Emerit. Ca arbitru de centru, Sanda Zaharia a condus peste 1000 de meciuri disputate în campionatele naţionale, europene, mondiale dar şi în galele profesioniste. Pentru performanţele obţinute şi în semn de inalta apreciere pentru întreaga sa carieră sportivă, Sanda Zaharia a fost decorată de Preşedinţia României cu Ordinul „Meritul Sportiv”, una dintre cele mai înalte distincţii acordate de statul român în acest domeniu.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod