Romanul “Lumea” al danezului Robin Wildt Hansen, lansat în România

Romanul “Lumea”, al scriitorului Robin Wildt Hansen, a fost lansat în România la doar câteva luni după apariția sa pe piața americană. Robin Wildt Hansen, scriitor cu rădăcini britanice şi daneze, este autorul a două romane metafizice, “Înrădăcinare” şi “Lumea”.

Primul, “Înrădăcinare” (cu titlul original în daneză “I hver vores skyttegrav”) vorbeşte despre cultura daneză şi este scris din perspectiva şocului cultural trăit de autor la revenirea sa din România în Danemarca.

Cel de-al doilea român, “Lumea”, lansat în urmă cu câteva luni în San Francisco, Berlin, Copenhaga, Luxemburg, Bruxelles şi, pe 28 iulie, în Bucureşti descrie povestea unui tânăr aparent bolnav psihic, aflat în incapacitatea de a diferenţia lumea supranaturală de realitatea obişnuită.

Singura lui cale de vindecare este iniţierea spirituală, iar fiecare etapă a traseului sau îl conduce la un nivel superior, reprezentat de o carte tarot. Mesajul cărţii este în mod esenţial unul uman, profund şi misterios în felul sau, dar totodată plin de simplitate şi savoare, chiar şi pentru cei care nu au un cadru de cunoştinţe din domeniul spiritual sau esoteric.

Synopsis “Lumea”

Personaj central, tânărul Arkin Fisher, îşi găseşte drumul de la scindarea internă şi diagnosticul de “personalitate de tip schizoid” către punctul sau maxim de împlinire unde el însuşi îşi descoperă potenţialul creator de a-şi modela singur lumea.  Această aventură implică trecerea prin propriile capcane ale psihicului sau sensibil, către o confirmare a veridicităţii şi autenticului viziunilor sale spirituale şi al experienţei interne, iniţiatice.
Parcursul său este delineat de atingerea unor arhetipuri sau niveluri de conştiinţă, traduse prin simbolismul bogat al cărţilor de Tarot. Practic, capitolele cărţii sunt centrate asupra câte unui simbol din cărţile de Tarot, descriind astfel parcursul intern, iniţiatic, al eroului în căutarea “victoriei” sale.

Arkin este un erou modern, care nu se luptă cu balauri şi zmei, ci cu preconcepţii şi limitări pe care impulsul sau puternic de a merge înainte, până la capăt, le învinge. Pe drumul sau, întâlneşte multe probe şi încercări, dar, în cele din urmă, aşa cum descrie în ultimul capitol, se recunoaşte că fiind Creatorul propriei Lumi.
 
Esenţa căutării acestui erou modern e cuprinsă într-o formă sintetică în ultimul paragraf când Arkin, stand în centrul propriei sale Lumi, victorios, spune “îmi întind o mâna sus, spre cer, şi alta spre pământ”.
Astfel, se descoperă pe sine că punte între cele două lumi, cea pământeană şi cea spirituală, iar dualitatea este rezolvată prin unitate, potenţată de iubire. Cartea poate fi achizitionata de pe Amazon, in format Kindle, aici:  http://www.amazon.com/World-Robin-Wildt-Hansen-ebook/dp/B00Q20ZC7I

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod