Retete delicioase pe baza de ton

Conserva de ton n-ar trebui să îți lipsească din bucătărie, pentru că o poți folosi într-o sumedenie de rețete simple, rapide și gustoase. Se poate dovedi un ajutor de nădejde atunci când ești în pană de idei sau nu ai suficiente ingrediente în casă, fiind un aliment la îndemână, cu un gust autentic.
Iată câteva rețete pe care le poți face cu o simplă conservă de ton:   
                        
Paste cu ton  -  Ingredientele pentru 4 porții sunt 300g ton la conservă, 250g paste, o ceapă roșie, o legătură de busuioc tocat mărunt, 2 linguri capere, 2 linguri ulei de măsline, 2 lingurițe coajă rasă de lămâie, ½ linguriță sare și ¼ linguriță piper.
Poți încerca conserva de ton Eva, care păstrează gustul proaspăt și original al produsului. Fierbe pastele, apoi scurge-le bine păstrând două linguri din apa în care au fiert. Amestecă-le cu restul ingredientelor și lichidul păstrat, condimentează cu sare și piper și servește-le calde. Adu bucătăria italiană la tine acasă cu minim de efort!                  
 
Sendviș mexican cu ton - Pentru 2 porții ai nevoie de 180g ton din conservele Eva, 100g roșii tocate, câteva fire de coriandru, 3 linguri suc de lime, o ceapă roșie tocată mărunt, 2 ardei iuți roșii curățați de semințe, sare și 2 chifle.
Scurge tonul bine și adaugă roșiile, sucul de lime, coriandrul, ardeii iuți și ceapa. Amestecă, adaugă sare și lasă la frigider timp de 10 minute. Pune amestecul în cele două chifle și obține o gustare proaspătă cât ai zice „ton”!     
 
Castraveți umpluți cu ton, paste și legume  - Pentru 6 porții ai nevoie de 3 castraveți mari, 200g conservă de ton Eva, 80g de paste melcișori, 1 morcov, 1 tulpină de țelină tocată mărunt, 80g maioneză, 2 linguri suc de lămâie, sare și piper.  Fierbe melcișorii, clătește-i apoi în apă rece și adaugă pe rând tonul, morcovul dat pe răzătoare, țelina tocată mărunt, maioneza, sucul de lămâie, sarea și  piperul.
Amestecă bine ingredientele și umple cu această compoziție castraveții tăiați pe jumătate și scobiți de miez.Obține un boost de energie cu un preparat simplu și sănătos!              
 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod