Programul “Designer Floral Profesionist” tinut de Maestrul Florist Nicolae Agop incepe astazi la Bucuresti

Olla Floral Art gazduieste in atelierul ei primul modul
Astazi debuteaza in Bucuresti programul “Designer Floral Profesionist”. Acesta este tinut de Maestrul Florist Nicolae Agop si se adreseaza celor care doresc sa abordeze “Designul Floral” dintr-o perspectiva a intregului, holistica. Primul modul in Bucuresti se va desfasura in perioada 6-9 iunie si are drept tematica “Legile Compozitiei”. Evenimentul este organizat de catre Inevents, iar primul modul gazduit de Olla Floral Art. Se vor studia: diversitatea de compozitii. mijloace de expresie si armonizare a compoziției. linia, forma și modelarea formei. puncte de creștere. puncte de tensiune. tipuri de miscari.

Programul a debutat in februarie la Iasi, unde au fost parcurse deja 2 module, urmand ca in luna iulie sa demareze modulul 3 despre “Floristica de Nunta”,un subiect preferat de floristi.


Credem ca acest lucru vine in intampinarea unei nevoi reale a floristilor din Romania, si dincolo de continutul pe care-l primesc, pentru a accelera invatarea, am gandit acest program ca unul de mentorat in care Maestrul Agop isi impartaseste  experientele si cunostintele, participantii primesc feedback la ceea ce lucreaza si in acelasi timp invata din greselile altcuiva si cum sa le evite.” a declarat Alina Dascalu, reprezentanta Inevents, organizatorul evenimentului.

Tot programul dureaza 2 ani, este format din 9 module de pregatire si practica  urmat de un modul de examinare, unde fiecare din participanti trebuie sa pregateasca cateva lucrari conforme cu tehnicile invatate. Printre temele studiate vor fi: culoarea in floristica & stiluri si tehnici (decorative) florale, Craciunul si Sarbatorile de Iarna, lucrul cu ceara si parafina, floristica de nunta, structuri / texturi.
transformare de materiale. obiecte. vitrine, lucrari cu plantele de ghiveci .

La final participantii vor sti sa creeze ansambluri unitare, sa sugereze anumite caracteristici pshihologice, vor sti sa analizeze o lucrare din punct de vedere al stilului decorativ, si mai mult decat orice, sa combine elementele si notiunile Designului Floral intr-un mod corect, atat din punct de vedere tehnic cat si artistic. In plus, participantii au de asemenea posibilitatea parcurgerii modulelor separat,insa din punct de vedere al asimilarii informatiei, cat si al costurilor este recomandat sa se parcurga intregul program.

Ne bucura sa vedem deja ca participantii trec dincolo de etapa de asimilare a unor cunostinte in domeniu si incep sa creeze, nu doar sa copieze.
Creativitatea, spunea cineva, este „arta de a inventa noi posibilitati”. Ne propunem ca, dupa ce invatam despre Designul Floral, sa inventam, sa transformam si sa fim noi insine o contributie in istoria floristicii
,” a conchis Alina Dascalu.

Modulul 1 va fi gazduit de catre Oana Lamba in atelierul Olla Floral Art, situat in sos pipera, nr 59, sector 2 Bucuresti.

Imi propun sa ajut si sa contribui la educarea si cresterea artei florale in Romania. La randul meu imi place sa invat de la cei mai buni si sa ma perfectionez mereu, participand la evenimente si seminarii alaturi de mari maestrii internationali.  Pentru mine Domnul Nicolae Agop este un adevarat artist, de la care vom  avea de invatat multe tehnici, cu siguranta va fi o experienta inspirationala” a declarat Oana Lamba, designer floral Olla.

Pe o piata foarte competitiva, segmentata si dinamica, se simte nevoia unei educatii privind viitorul floristicii moderne, o serie de cursuri adresate celor interesatis a devina floristi sau sa se perfectioneze in aceasta arta.
Ca orice meserie vocationala, cea de florist implica nu doar pasiune si talent, cat si cunostinte de baza si avansate, dar care nu sunt atat de usor de gasit in Romania.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod