Prima expoziție de costume populare românești construite din cărămizi LEGO® ajunge la Clubul Țăranului Român

Costumul popular românesc se poartă la joc și se învață prin joacă. Vechi de peste o sută de ani și devenit simbol al folclorului și tradițiilor românești, costumul popular a fost cel de la care a pornit călătoria ediției de anul acesta a proiectului educațional Expoziția Imaginației, organizat de Băneasa Shopping City.
Începând cu 3 martie, 6 costume populare construite din cărămizi  LEGO® de către copiii participanți la ediția trecută a proiectului vor putea fi admirate în cadrul unei expoziții găzduite de Clubul Țăranului Român. Alături de costume autentice cu vechime și valoare istorică, acestea au fost expuse până de curând la parterul Băneasa Shopping City, în deschiderea ediției actuale Expoziția Imaginației, desfășurată sub mesajul It’s ok to reimagine folklore.

Pe 24 ianuarie a fost dat startul înscrierilor, care au loc pe www.expozitiaimaginatiei.ro și unde Marele Premiu, o excursie de 5 zile la LEGOLAND® Germania, își așteaptă echipa câștigătoare.

Până pe 31 martie, copiii cu vârste cuprinse între 6 și 13 ani sunt invitaţi să se organizeze în echipe de 3 - 5 membri şi să înscrie pe www.expozitiaimaginatiei.ro lucrări construite din cărămizi LEGO®,  (minim 500 bucăți), inspirându-se din tradițiile românești.
Cele mai creative construcţii vor fi premiate și expuse în cadrul expoziţiei finale ce va fi găzduită în Băneasa Shopping City, în perioada 6 mai – 1 iunie.

Echipele participante la Expoziția Imaginației de anul acesta, precum și pasionații de LEGO® sau tradiții, se pot inspira la rândul lor din costumele expuse la Clubului Țăranului Român. Prin îmbinări de cărămizi LEGO®, asemenea împletiturilor străbunilor noștri, pot fi redate la fel de grăitor detalii specifice portului popular: culorile închise, firele aurii și motivele geometrice bucovinene, brâurile și catrințele cu dungi moldovenești, motivele florale stilizate oltenești sau firele metalice, mărgelele și motive prețioase de pe mâneci ale straielor populare muntenești.

Detalii despre toți pașii necesari înscrierii în proiect, precum și despre regulament și ediția de anul trecut sunt disponibile pe www.expozitiaimaginatiei.ro, unde premiile Băneasa Shopping City își așteapta echipele câștigătoare.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod