Numaratoare inversa pentru organizarea botezului

Nimic nu se poate compara cu bucuria simtita de parinti la venirea pe lume a unui copil, indiferent ca e primul bebelus al familei sau mezinul. In mijlocul iuresului de emotii, griji, fericire si nopti nedormite, parintii trebuie sa se gandeasca si la primul mare eveniment din viata micutului: botezul. In ceea ce priveste organizarea acestuia, echipa Le Chateau vine in ajutorul parintilor. Castelul din Inima Orasului pune la dispozitia acestora un spatiu elegant si polivalent de evenimente care poate gazdui prim petrecere a celui mic. Mai mult de atat, echipa dedicata de profesionisti a Castelului se va implica trup si suflet in organizarea botezului astfel incat aceasta perioada va parea o joaca de copii.

Astazi va oferim cateva informatii esentiale pentru organizarea botezului, enumerate in ordine cronologica.

Organizarea botezului – 3 luni inainte de eveniment
 
Acum este momentul sa luati legatura cu preotul care slujeste in biserica unde doriti s ail botezati pe cel mic. De regula, botezul este programat in jurul orei pranzului astfel incat dupa amiaza si seara sa fie programate nuntile. La intalnirea cu preotul, este recomandat sa il intrebati daca e nevoie de documente in ziua botezului, care sunt obiceiurile pe care trebuie sa le respectati, ce trebuie sa aveti la voi pentru acest moment si care sunt costurile.

Cu 3 luni inainte de eveniment, stabiliti lista de invitati si alegeti nasii, daca nu cumva ati facut acest lucru deja.

Uneori, nasii sunt alesi inca din timpul sarcinii iar la maternitate vin cu daruri pentru copii. Tot in sarcina lor cade achitarea lumanarii de botez precum si a trusoului pentru aceasta zi si, acolo unde este cazul, pentru baita de a doua zi.

In cele din urma, si poate cel mai important pas in organizarea botezului este rezervarea restaurantului undeva va avea loc botezul. Dupa ce ati semnat contractul, pentru a va inlesni munca de organizare a botezului si pentru a fi siguri ca beneficiati de cele mai bune servicii, asigurati fotograful, muzica si florile.
 
Organizarea botezului: 2 luni inainte de eveniment
 
Pana acum, lista de invitati trebuie pusa la punct.

In general, daca botezul este mai restrans, atunci parintii ii pot invita pe cei dragi prin telefon insa daca petrecerea de botez are un numar mare de invitati, rigorile elgantei cer ca acestia sa primeasca o invitatie scrisa.

Daca va doriti marturii pentru botez iar acestea sunt mai migaloase sau necesita un timp mai indelungat de executie, acum este momentul pentru a le comanda. Printre cele mai indragite marturii de botez se numara dulciurile, borcanasele de miere, ghivece mici in forma de ciubotele, iconite,  ingerasi de ceramica sau magnetei cu fotografia bebelusului. In cazul acestora de pe urma, se recomanda ca fie o fotografie facuta inainte de botez si multiplicata pentru toti inviatii astfel incat cel mici sa nu fie plimbat in ziua botezului din brate in brate.
 
Organizarea botezului: 2 saptamani inainte de eveniment
 
Daca pana in acest moment, ati bifat toate celelalte lucruri de pe lista, in ultimele doua saptamani inainte de botez nu va raman prea multe de facut.

Cel mai important lucru in aceasta perioada va fi confirmarea invitatilor astfel incat sa puteti comunica restaurantului numarul final al oaspetilor.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod