Mondelēz International extinde planurile de sprijinire a femeilor în comunitățile de cacao

Mondelēz International a anunțat planuri noi pentru a accelera sprijinirea femeilor în 4 zone de origine a programului Cocoa Life, programul companiei pentru cacao sustenabilă. Compania va extinde acum programele de sprijinire a femeilor din Ghana și Coasta de Fildeș, lansate în 2014, în două noi țări, Indonezia și Republica Dominicană. Aceste noi planuri vor sprijini mai mult de 100.000 de femei din peste 1.000 de comunități, din cele 4 țări.

Bazându-se pe informațiile obținute anterior din program și pe cele furnizate de partenerii internaționali și locali, planurile au în vedere sprijinirea femeilor în cinci domenii de interes: agricultură, comunitate, tineret, mijloace de trai și mediul înconjurător. Aceste planuri sunt adaptate în funcție de nevoile locale și sunt susținute de o metodologie care corelează resursele, activitățile cu rezultatele și impactul final.Toate activitățile în zonele de origine sunt evaluate în mod repetat pentru a descoperi oportunități, cu scopul de a avea un impact mai puternic și mai sustenabil.


"Compania noastră și-a asumat misiunea de a oferi snackuri făcute în mod corect, acest lucru presupunând și transformarea lanțului nostru de aprovizionare cu cacao pentru a include noi oportunități pentru fermieri și comunități", a declarat Cathy Pieters, Director Cocoa Life.

"Credem că sprijinirea femeilor joacă un rol esențial în crearea unor comunități sustenabile de cacao. Pe baza experienței noastre, în comunitățile în care vocile femeilor sunt auzite și tratate în mod egal, vedem creșterea veniturilor, o mai bună gestionare a finanțelor familiei și o creștere a frecvenței școlare. Acest lucru se traduce prin rezultate de business mai bune și printr-o agricultură sustenabilă a cacauei. Sprijinirea femeilor oferă oportunități pentru toți."


Mondelēz International își extinde acest angajament prin participarea la inițiativa SIWEE a Oxfam, o abordare multi-stakeholder pentru a promova schimbarea sistemică a sprijinirii economice a femeilor, în cadrul lanțurilor de valori agricole din Ghana.


Planurile de acțiune Cocoa Life existente au avut deja un impact măsurabil.

Programul Cocoa Life oferă anual, acces la finanțare pentru 50.000 de femei, atât pentru educație, cât și pentru a încuraja antreprenoriatul. Peste 59.000 de membri din aceste comunități au fost, de asemenea, instruiți în conștientizarea genurilor, cu scopul de a schimba percepțiile, atitudinile și comportamentele și pentru a adresa inegalitățile de gen.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod